Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 15-05-2001 Persbericht district Land van Cuijk

LOSGEBROKEN STIER

In Mill op de Zeelandsedijk is maandag een stier losgebroken die geslacht moest worden. Toen de stier bij de slager aankwam rukte hij zich los en rende dol de weg op. Hij schepte hierbij een 10-jarige fietser uit Mill. Deze is ter controle naar het ziekenhuis gebracht Tevens vernielde het beest een hekwerk. Uiteindelijk heeft men het dier met twee verdovingsschoten kunnen verdoven. Hierna werd de stier alsnog naar de slager vervoerd.

SKEELSTER LASTIG GEVALLEN

In Escharen aan de Karweg was maandag een 19-jarige vrouw uit Escharen aan het skeele-ren. In een bocht kwam plots een man uit de struiken die om een vuurtje vroeg. De vrouw zei dat ze dat niet had en skeelerde verder. Hierop pakte de man haar in het voorbijgaan stevig bij de bovenarm vast. De vrouw begon hierop hard te gillen. Vervolgens sloeg de man haar tweemaal hard op het hoofd. Hierna liet hij haar los zodat ze weg kon skeeleren. De man is ongeveer 35 jaar oud, 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een rood tshirt, zwarte broek en zwarte basebalpet. Hij had kort donker haar, blanke huidskleur en sprak Nederlands zonder dialect . De man had een grote, zwarte auto bij zich. Mensen die mogelijk iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie in het Land van Cuijk, telefoonnummer 0485-355557

CONTROLE

In Oeffelt en Boxmeer zijn maandag alcoholcontroles gehouden. Alle 24 bestuurders konden gewoon doorrijden, zij bliezen de P van Prima.

HEKWERK GESTOLEN

In de nacht van zondag op maandag is in Vianen aan de Louwerenberg een 60 cm hoog hekwerk ontvreemd van een bedrijfsterrein. De afrastering was ongeveer 2 meter lang.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Op zondag 13 mei kwam er bij de politie een melding binnen over een manspersoon die aan autos zat te frunniken in Cuijk. Het bleek een 31-jarige bekende van de politie te zijn uit Cuijk die werd aangetroffen met grote tas met daarin diverse goederen. Omdat er op dat moment geen aangifte binnen was gekomen van vermissing van betreffende goederen kon de man niet worden aangehouden. Al gauw kwam echter wel een aangifte binnen van diefstal uit een auto. Het bleek hierbij om dezelfde spullen te gaan. Hierop is de 31-jarige verdachte alsnog aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld. De man verklaarde de gestolen spullen te hebben geruild voor verdo-vende middelen bij een bekende. Hierop bezocht de politie de woning van deze bekende, een 28-jarige man uit Cuijk terzake heling en de opiumwet. De 28-jarige man werd aangehouden en in verzekering gesteld De verdachte ontkent alle betrokkenheid. In de woning van de vriendin van de 28-jarige verdachte trof de politie een vuurwapen aan, een patroon, verdovende middelen en een weegschaaltje alsmede een aantal goederen die overeenkwamen met de gestolen spullen. Ook deze vriendin van de verdachte, een 23-jarige vrouw uit Cuijk werd derhalve aangehouden door de politie. De zaak is verder in onder-zoek.