Politiebericht Brabant-Noord: Oss 15-05-2001
Persbericht district Maasland

ONGEVAL LETSEL

Vanochtend is op de kruising van de Graafsebaan en de Gasstraat Oost in Oss een 51-jarige man uit Langenboom zwaar gewond geraakt toen hij met zijn be-stelauto tegen een andere auto botste. Vermoedelijk reed de bestuurder van de laatste auto - een 19-jarige Ossenaar - door rood. De auto van het slachtoffer kwam op zijn kant terecht, de bestuurder raakte bekneld. De brandweer en de traumahelicopter kwamen ter plaatse. Per ambulance is de man overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Zijn auto werd geheel vernield.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vannacht is op de Raadhuislaan in Oss een 24-jarige Heeschenaar betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod, en een proces-verbaal

BEKEURINGEN VOOR HONDEN NIET AANGELIJND UITLATEN

Vanochtend heeft de politie aan een 7-tal hondeneigenaren in de Osse wijk Ru-waard een bekeuring van f 60,- gegeven omdat hun hond los liep. De afgelopen tijd zijn er veel waarschuwingen gegeven, nu was het moment gekomen om verbaliserend op te treden. Er is veel overlast van loslopende honden en hon-denpoep in de wijk.

VERKEERSCONTROLES

Vanochtend heeft de politie op de Dorpenweg in Macharen 3 automobilisten op kenteken bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u. Op de Dorpenweg in Ravenstein zijn vanochtend 11 bestuurders bekeurd, omdat ze harder reden dan 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Op de N265 bij Nistelrode bekeurde de politie vanochtend 31 bestuurders, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl 80 is toegestaan.