Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 15-05-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN SCHIETPARTIJ TREURENBURG AANGEHOUDEN

Maandagmiddag zijn door de politie twee mannen, een 43 jarige inwoner van Den Dungen en een 37-jarige inwoner van Empel, aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht op donderdag 12 april rond 23.00 uur meerdere keren te hebben geschoten op een aantal bezoekers van het café Treurenburg aan Treurenburg in s-Hertogenbosch. Bij deze schietpartij raakten twee Bosschenaren van 32 en 38 jaar gewond. Beiden zijn in het ziekenhuis behandeld.

In het café was eerder op die bewuste avond ruzie ontstaan tussen een aantal personen, waaronder de beide aangehouden verdachten. De ruzie werd gesust door de café eigenaar waarna alle partijen uit elkaar gingen. Later op de avond ontmoetten zij elkaar weer in hetzelfde café waarbij vervolgens over en weer met vuurwapens is geschoten. Ten tijde van de schietpartij waren er ruim 30 personen in het café aanwezig. De aanleiding tot de ruzie en de daarop volgende schietpartij is nog niet bekend.

Bij huiszoekingen is in de woning in Empel een hoeveelheid munitie aangetroffen. Ook bleek er in die woning een hennepkwekerij in bedrijf te zijn. De 31-jarige bewoonster is aangehouden en gehoord inzake het aantreffen van de hennepkwekerij en de munitie. Zij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het 7 man tellende politieonderzoeksteam heeft inmiddels 49 personen als getuigen gehoord en verwacht nog meerdere aanhoudingen in deze zaak te kunnen verrichten.

Verkeersongeval (s-Hertogenbosch)

Op de kruising Hambakenweg - Treurenburg in s-Hertogenbosch is maandagavond een ongeluk gebeurd waarbij twee personenautos betrokken waren. Een 42-jarige Bosschenaar reed op de Hambakenweg. Zij raakte de achterkant van de auto van een 73-jarige Bosschenaar die stond te wachten voor rood licht. Bij de voorste auto kwam de airbag in werking. Ondanks deze bescherming heeft de bestuurder alsnog een gekneusde rib opgelopen. De bestuurder van de andere auto heeft geen verwondingen opgelopen.

Hennepkwekerij (s-Hertogenbosch)

Aan de Dommelstraat in s-Hertogenbosch is op maandagavond een Hennepkwekerij aangetroffen. De Hennepkwekerij bevond zich in twee slaapkamers op de eerste en tweede verdieping van de woning. De bewoners van het pand hebben deze kamers uitgeleend voor gebruik aan bekenden en wisten niets van het bestaan van de hennepkwekerij. In totaal werden 146 planten aangetroffen. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Diefstal pinpas (s-Hertogenbosch)

Op donderdagmiddag 10 mei is de pinpas van een 32-jarige Bosschenaar gestolen. Dit gebeurde tijdens het halen van een treinkaartje uit de automaat aan de Stationspassarelle. De vrouw werd op haar schouder getikt door iemand die iets wilde vragen over de treinen. Op dat moment heeft de dader de pinpas uit de automaat genomen. Later is in totaal F 711,50 van de rekening gehaald.

Diefstal bij bedrijf (s-Hertogenbosch)

Bij een bedrijf aan de Veemartkade in s-Hertogenbosch is op maandagavond ingebroken. In totaal is voor F 500.000,-- aan computerapparatuur meegenomen. In diezelfde nacht is bij een bedrijf aan de Merwedelaan in s-Hertogenbosch ingebroken. Daar betrof de buit geld.

Vechtpartij (s-Hertogenbosch)

Twee Bosschenaren van 21 en 22 jaar zijn gisterenavond aangehouden in verband met een vechtpartij. Zij raakten in een handgemeen met twee andere Bosschenaren van 19 en 17 jaar aan de Buitenpepersdreef in s-Hertogenbosch. De aanleiding van de vechtpartij was een langdurig conflict over een schadevergoeding wegens een vernielde bromfiets. Eén van de twee verdachten heeft afgelopen nacht in een politiecel verschillende vernielingen aangericht en is daarom vanmorgen niet in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is aan de Pensmarkt een 37-jarige Bosschenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De waarde van de buit bedroef F25,-- aan goederen. De verdachte heeft een winkelverbod gekregen.

Aanhouding (s-Hertogenbosch)

Een 24-jarige Bosschenaar is gisterenmiddag aangehouden in verband met geweldpleging. Het gaat hierbij om een incident dat heeft plaatsgevonden op 8 mei jongstleden. De dader maakt deel uit van een groep van drie personen die een 21-jarige Bosschenaar hebben mishandeld. De verdachten zijn eerst aan de woning van de 21-jarige aan de St. Willibrordusstraat geweest. Toen bleek dat hij niet thuis was werd eerst de voordeur van de woning ingetrapt. Ook zijn in de straat geparkeerde auto werd beschadigd. De aanleiding tot de mishandeling was een poging van de verdachte om het slachtoffer aan te zetten tot criminele activiteiten waarvan hij niet gediend was.

Diefstal met geweld (s-Hertogenbosch)

Een 13-jarige Bosschenaar is maandagavond aangehouden in verband met een diefstal van een mobiele telefoon waarbij hij gedreigd heeft met een mes. Het slachtoffer, een 14-jarige Bosschenaar, heeft de verdachte als dader aangewezen. De verdachte ontkent bij het voorval betrokken te zijn geweest.

Woningdiefstal (s-Hertogenbosch)

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Groen van Prinstererlaan in s-Hertogenbosch. Uit het huis werd een laptop meegenomen.

Schennispleger (s-Hertogenbosch)

Aan de Meester Coelbornerhof te s-Hertogenbosch stond een man zich gisterenavond te bevredigen voor een raam van een woonhuis. De 38-jarige Bosschenaar die in het huis aanwezig was ging en kijkje nemen bij het raam waarop de man weer wegging. Tanken zonder betalen (s-Hertogenbosch)

Bij een benzinepomp aan de Hambakenweg in s-Hertogenbosch is op maandagavond getankt zonder te betalen. Het ging hierbij om een bedrag van F 182.99,--.

Snelheidscontrole (s-Hertogenbosch)

Op maandagavond is tussen 19:30 uur en 21:30 uur aan de Provincialeweg N267 te Heusden gecontroleerd op snelheid. Vijftien bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/h. Bij deze controle werden tevens twee bestuurders bekeurd voor het overschrijden van een doorgetrokken streep. Eén van de bestuurders bleek onder invloed te zijn van alcohol en kreeg een proces verbaal opgelegd.

Verkeersongeval (s-Hertogenbosch)

Aan de Bokkelaren in s-Hertogenbosch heeft een 26-jarige Bosschenaar in de nacht van maandag op dinsdag de macht verloren over het stuur van zijn personenauto. Aangezien de bestuurder geen gordel droeg raakte hij met zijn hoofd de voorruit. Daarbij heeft hij een kleine hoofdwond opgelopen.

Brievenbus gestolen (s-Hertogenbosch)

Aan de Heusdenseweg in Haarsteeg is afgelopen weekeinde een brievenbus uit de voortuin meegenomen. De brievenbus heeft een waarde van F 225,--

Fietser geslagen (s-Hertogenbosch)

Op maandagmiddag fietste een 19-jarige Bosschenaar vanaf het Centraal Station in de richting van de Leeghwaterlaan. Onderweg werd zij ingehaald door een andere fietser die haar bijna raakte. Zij reageerde hier verbaal op en fietste door. Een stuk verder in de Leeghwaterlaan kwam de fietser naast haar fietsen en sloeg haar twee keer tegen haar hoofd. Het slachtoffer heeft aan het incident een lichte hersenschudding overgehouden.

Mishandeling opzichter (Vlijmen)

Op de Priemsteeg in Vlijmen is vanmorgen een 41-jarige man uit Vlijmen geslagen. De dader is de eigenaar van een bedrijf aan de Priemsteeg. De man sloeg de 41-jarige omdat hij zijn bedrijf niet kon bereiken. Dit kwam door werkzaamheden die de Vlijmense man uitvoerde aan de gasleiding. Het bedrijf was overigens wel bereikbaar via de andere zijde van de weg.