Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

Uitnodiging van RGD voor de redacties

Rijksgebouwendienst
Den Haag, 11 mei 2001

Uitnodiging voor de redacties

Vier jaar na het verschijnen van KOMPAS bij Prijsvragen en Meervoudige Opdrachten, een handleiding voor het uitschrijven van ontwerpwedstrijden op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, wordt een nieuw KOMPAS uitgebracht: het KOMPAS bij Ontwikkelingscompetities. Een belangrijk nieuw punt hierin is de ontwikkelingscompetitie bij de uitgifte van grond. Beide KOMPASsen maken deel uit van het convenant om de procedures bij ontwerpwedstrijden te verbeteren. Omdat het vorige convenant afloopt, zal een nieuw convenant ondertekend worden door ruim vijftien partijen: koepels van bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars, ontwerpersverenigingen, VNG en Rijksoverheid.

Op 16 mei a.s. om 17.30 uur is er een feestelijke bijeenkomst in het nieuwe ontwerpatelier van VROM, Noordeinde 64 in Den Haag. Dan zal het eerste exemplaar van KOMPAS bij Ontwikkelingscompetities gepresenteerd worden. Tevens zal het convenant ontwerpwedstrijden door alle partijen ondertekend worden.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur ontvangst
18.00 uur welkomswoord Jo Coenen, Rijksbouwmeester, over de noodzaak van goede ontwerpwedstrijden
18.10 uur Tjeerd Dijkstra, voorzitter van de begeleidingscommissie van
KOMPAS bij Ontwikkelingscompetities, over KOMPAS Overhandiging eerste exemplaar van KOMPAS bij Ontwikkelingscompetities door Tjeerd Dijkstra aan Johan Remkes
18.20 uur Johan Remkes, staatssecretaris van VROM, over de kwaliteit van het
bouwen
18.30 uur Carel de Reus, aanstaand voorzitter van NEPROM, over de relatie met
het grondbeleid
18.40 uur gelegenheid tot vragen stellen door pers 18.50 uur ondertekening convenant 19.00 uur borrel