PERSMEDEDELING
CVP-werkgroep Vrouw & Maatschappij

Vrijdag 11 mei 2001

Dans de politiek in: Rok-Rol.cvp.be
Jonge CVP-vrouwen surfen in de Wetstraat

Onder het motto "Rok & Rol de politiek in" surften een groep jonge vrouwen (-30 jaar) vandaag in de warme zomerzon in de fontein in het Warandepark rechtover de hoofdingang van het Federale Parlement.

Zij lanceerden hun actiesite Rok-Rol.cvp.be, waar iedereen zijn /haar mening kwijt kan rond gelijkekansenstellingen. In tal van Vlaamse centrumsteden worden later door de CVP-Werkgroep Vrouw & Maatschappij hier rond interactieve debatavonden georganiseerd. De eerste debatavond vindt plaats in het arrondissement Brussel/ Halle/Vilvoorde op woensdag 16 mei in het Gemeenschapscentrum Markten te Brussel.

Het initiatief gaat uit van de CVP-werkgroep Vrouw & Maatschappij, die een dialoog lanceert met jonge vrouwen: "Moet er nog werk gemaakt worden van gelijke kansen?". Dit is een van de acties waarmee Vrouw & Maatschappij zich als politieke vrouwengroep wil herbronnen en bijdragen tot het CVP-vernieuwingstraject. Hiertoe riep algemeen V&M-voorzitster Sabine de Bethune op.

De reacties die voortvloeien uit de debatten en uit de website worden later gebundeld in een Jonge Vrouwen Manifest, met eisen en bekommernissen van jonge vrouwen voor gelijkheid vandaag. Het Manifest zal door Vrouw & Maatschappij in het CVP-vernieuwingscongres in september worden ingebracht.

Surf naar onze website: Rok-Rol.cvp.be en geniet van ons virtueel verslagboek van de persactie. Foto's van de persactie kunnen u per e-mail bezorgd worden.

Voor verdere toelichting, namens de jonge vrouwen kernstuurgroep van Vrouw & Maatschappij: Kirsten Peirens (tel. (b.): 02/284.61.99 - (p.): 016/23.21.67) en Cindy Franssen (tel.(b.): 02/238.38.79).

Namens de CVP-Werkgroep Vrouw & Maatschappij:
Sabine de Bethune, algemeen voorzitster en Erna Cobbaert, algemeen secretaris