Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.25 uur
Winkeldief gepakt

DOORN - Op dinsdagmiddag werd omstreeks half vijf een 33-jarige man uit Leersum aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd.

Door getuigen werd gezien dat de man uit een tweetal winkels gelegen aan de Amersfoortseweg kleding wegnam en hiermee wegfietste. Een getuige achtervolgde de man en gaf via zijn telefoon de positie door van de man. Hierdoor kon de man op de Hoofdweg in Driebergen worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De kleding ging retour naar de winkels.

Te jong op opgevoerde brommer

VEENENDAAL - Dinsdagavond tegen negen uur zagen politieagenten een 14-jarige bromfietser rijden over het fietspad gelegen aan de Weverij. In eerste instantie gaf de 14-jarige een valse naam op en werd overgebracht naar het bureau. De brommer werd nader onderzocht; de tweewieler bleek een te groot vermogen te hebben en was onverzekerd. De jongeman kon na het ontvangst nemen van verschillende bekeuringen het bureau, zonder bromfiets, verlaten.

Snelheidscontroles

HEUVELRUG Dinsdagochtend werd tussen tien uur en kwart over één een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg in Elst. In totaal passeerden hier 440 voertuigen waarvan zeven automobilisten te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur waar 80 de limiet is.

In Doorn werd dinsdagochtend werd tussen kwart voor tien en kwart over twaalf een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat. In totaal werden hier 1.266 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.