Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Aanrijding letsel verdachte rijdt door

UTRECHT Een 13-jarige jongen uit De Bilt reed dinsdagmiddag op zijn fiets vanaf het Alpenpad linksaf het Zwarte Woud op. Op het moment dat de jongen linksaf sloeg werd hij aangereden door een auto. Het slachtoffer kwam door de klap op de motorkap en tegen de voorruit terecht.

De bestuurder van de auto reed achteruit waardoor het slachtoffer van de motorkap afrolde. Vervolgens reed de automobilist weg van de plaats van het ongeval. Omstreeks vier uur kwam de politie ter plaatse en trof het 13-jarige slachtoffer op de grond aan. De jongen had beenletsel opgelopen en moest voor behandeling naar het UMC in Utrecht.

Op de plaats van de aanrijding werd door de politie een kentekenplaat van het voertuig aangetroffen. Door de agenten werd contact gezocht met de eigenaar van de auto. Deze wist niets van de aanrijding. Dinsdagavond rond kwart over zeven kwam een 40-jarige vrouw uit Utrecht samen met haar 16-jarige zoon aan het bureau Tolsteeg. De vrouwe verklaarde dat haar zoon de aanrijding had veroorzaakt.

De jongen had de autosleutels van zijn moeder meegenomen toen zij lag te slapen. Samen met zijn 12-jarige neefje was hij een stukje gaan rijden. In overleg met de ouders zal gekeken worden of de jongen in aanmerking komt voor bureau Halt.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op de Weg Der Verenigde Naties een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen half zes en half tien werden 2225 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 380 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg bijna 100 km/u.

Autodief slaapt in gestolen auto

UTRECHT Dinsdagmorgen werd de politie gebeld door een getuige die meldde dat er al geruime tijd een auto in de Bosboomstraat stond waar een man in lag te slapen.

Ter plaatse trof de politie een tot nu toe onbekende man aan. De man was zojuist wakker geworden en stond naast de auto. Via de meldkamer werd duidelijk dat de auto gesignaleerd stond als gestolen. De agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderweg verklaarde hij de auto vrijdag 1 mei gestolen te hebben.

dief aangehouden

UTRECHT De beveiligingsdienst van de Jaarbeurs belde dinsdagmiddag naar de politie om te melden dat zij een man hadden aangehouden die verdachte werd van diefstal.

Ter plaatse bleek dat een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in diverse cursusruimten tassen en jassen had doorzocht. Tijdens de fouillering bleek dat de man een aantal goederen van diefstal afkomstig bij zich had. Ook had hij een tas van een cursist bij zich.

Later in de middag meldde zich nog een benadeelde aan het bureau. De man verklaarde dat zijn jas was gestolen. Uiteindelijk bleek dat de verdachte de jas van de man aan had.