Multiscope



Persberichten
Top 10 RTV

's-Hertogenbosch - 15-05-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope meet met behulp van het bereiksmetingsysteem Visiscan het aantal unieke bezoekers en het maandbereik van alle websites in Nederland. In het systeem worden sites ook geclassificeerd naar categorie. Voor de maand april zijn nu resultaten beschikbaar voor de categorie 'RTV'.

Top 10 RTV - april 2001

De verschuivingen binnen de categorie RTV zijn de laatste twee maanden aanzienlijk geweest. Enerzijds is dit veroorzaakt door nieuwe populaire programma's als Starmaker en Bigdiet en anderzijds door de nieuwe strategie van RTL iMedia met de introductie van de portalsite www.rtl.nl op 23 april 2001. De nieuwe internetstrategie van de HMG betekent dat niet alleen de afzonderlijke tv-zenders met hun eigen domein (www.rtl4.nl, www.rtl5.nl, www.yorin.nl en www.yorinfm.nl) onder de vlag van www.rtl.nl worden opgenomen, maar ook de diverse programma's op die zenders. Inmiddels hebben ruim 100 tv programma's van de HMG een eigen website. Het lijkt er steeds meer op dat een tv programma en de website van dat programma elkaar uitstekend aanvullen en deze gezamenlijke presentatie de populariteit en aandacht aanzienlijk beïnvloeden. Voor Starmaker en Bigdiet zien we eenzelfde effect als eerder bij Big Brother en De Bus.

N.B.: In de bovenstaande tabel zijn bereikspercentages afgerond op hele procenten en unieke bezoekers op 10.000. Daarom kan het voorkomen dat sites met hetzelfde bereikspercentage verschillende aantallen unieke bezoekers hebben.

Visiscan bereiksmeting
Multiscope heeft bij ruim 1.500 panelleden logsoftware geïnstalleerd. Deze software logt automatisch alle bezoeken van panelleden aan sites en verzendt de gegevens naar een centrale server. Door middel van zogenaamde panelmeting wordt continu inzicht in (de ontwikkeling van) het bereik van de belangrijkste Nederlandse websites en Internetuitgevers verkregen. Visiscan leent zich dan ook uitstekend voor optimalisering van advertentiecampagnes of toetsing van eigen prestaties en inspanningen (bijvoorbeeld voor benchmarking). Het systeem biedt waardevolle informatie voor iedereen die internet ziet als een belangrijk marketinginstrument.

Alle informatie over het Visiscan systeem kunt u uitgebreid bekijken via de Visiscan pagina: http://www.multiscope.nl/visiscan.phtml. U kunt het Visiscan gedeelte ook bereiken door op de homepage onder 'diensten' te kiezen voor Visiscan bereiksmeting. Klanten met een abonnement op het systeem kunnen online alle ranglijsten raadplegen die Multiscope samenstelt. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 695 gulden. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de website (rapportshop) of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.