Gemeente Maassluis

16-5-2001

Inspraak plannen Bloemenbuurt

Een projectontwikkelaar heeft bij de gemeente Maassluis een plan ingediend voor de bouw van 75 woningen (3 x 25 appartementen) aan de Oleanderstraat in de Bloemenbuurt. Omdat zowel de bouw van deze woningen als ook de aanleg van het opnieuw in te richten wijkpark in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan, moet een vrijstellingsprocedure (artikel 19-procedure) volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) worden gevolgd.

De nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) die vorig jaar van kracht is geworden, vereist dat er eerst een inspraakprocedure volgens de gemeentelijke Inspraakverordening doorlopen wordt, voordat een artikel 19-procedure volgens de WRO gestart kan worden. Daarom ligt het beleidsvoornemen om de bouw van de drie appartementengebouwen mogelijk te maken nu voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.
In de periode van 21 mei tot 18 juni 2001 kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zijn of haar mening geven over het beleidsvoornemen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Schriftelijk reageren kan door een brief te sturen naar het College van b&w, Postbus 55, 3140 AB Maassluis. Een mondelinge reactie kan van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren worden ingediend bij de heer M. Derks van de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis, telefoon 5931816. Alle ingediende inspraakreacties zullen worden verwerkt in een inspraakverslag. Na afronding van de procedure volgens de Inspraakverordening van de gemeente Maassluis zal de artikel 19-procedure volgens de WRO opgestart worden. Belanghebbenden hebben dan de mogelijkheid om hun eventuele bezwaren kenbaar te maken.