Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

16-05-2001

CNV verheugd over fusie Imtech/Datelnet

CNV Metaaltechniek heeft met voldoening ter kennis genomen dat Imtech het telecom en ict-bedrijf Datelnet heef overgenomen. Een en ander werd vanochtend bekend gemaakt door de directie van Imtech, enig onderdeel van de beursgenoteerde onderneming Internatio Muller.

"Met deze overname wordt Imtech een van de sterkste spelers in Nederland op dit terrein. Met de binnengehaalde kennis over ict en telecom kan Imtech zich nog beter dan voorheen manifesteren op de Nederlandse telecommarkt. Uiteraard telt voor ons ook dat de overname geen vervelende gevolgen heeft voor het personeel van een van beide ondernemingen. Eerder het tegendeel", stelt vakgroepbestuurder Gea Stomphorst van CNV Metaaltechniek.
Haar collega-vakgroepbestuurder Dolf Polders is ook om een andere reden blij met de overname: "Datelnet had zich helemaal gericht op de telecommarkt. Erg riskant nu de telecommarkt z'n sterkte begint te verliezen. Als onderdeel van Internatio Muller zijn ineens ook de risico's voor Datelnet veel beter gespreid."

Bij Imtech werken ongeveer 10.000 mensen in Nederland en Duitsland. Datelnet groeide uit van het in 1988 opgezette familiebedrijfje naar een onderneming met 27 vestigingen door het hele land en ruwweg 2.500 werknemers.

Nadere inlichtingen:

Gea Stomphorst vakgroepbestuurder
010-4550050
Wouter de Jong Persvoorlichter
030 - 6348243