Gemeente Tilburg

14-04-2001

Voorlopig stadsprogramma 2002-2005

Het college van B&W heeft ingestemd het het voorlopig Stadsprogramma 2002 - 2005. Hierin staan activiteiten en maatregelen die de gemeente Tilburg voor de komende vier jaar heeft gepland. Het kenmerk van deze activiteiten en maatregelen is dat ze bijdragen tot het instandhouden en verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving in de afzonderlijke wijken en van de stad als totaal.

Het voorlopig Stadsprogramma 2002 - 2005 bestaat uit acht delen: Deel 1 geeft een algemene toelichting op het Stadsprogramma. Er wordt met name ingegaan op het doel en de financiering. In de delen 2 tot en met 6 (stadsdelen Zuid, Oud-Noord, West, Noord en Binnenstad) is informatie vinden over de activiteiten en maatregelen die op stapel staan in de buurt/wijk of bedrijfsterrein.

Verder zijn opgenomen een korte kenschets van het stadsdeel, geplande activiteiten en informatie uit recente buurtsignalementen van de wijkorganisaties.
Deel 7 geeft per programma een toelichting op de maatregelen en activiteiten die de komende vier jaar zijn gepland. Deze programma's zijn : Volkshuisvesting, Verkeer en Vervoer, Bedrijventerreinen, Onderhoud Wegen, Groenstructuurplan, Waterhuishouding, Rioleringen, Toezicht, Milieu, Beheer bestemmingsplannen, Welzijn, Evenementen en Sport, Kunst en Cultuur, Zorg en Onderwijs.
In deel 8 zijn cijfers verzameld die een beeld geven van de woonbuurten in Tilburg. De cijfers zijn per woonbuurt gerangschikt en worden telkens vergeleken met de gegevens van alle woonbuurten (geheel Tilburg.)

Inspraak
Het programma voor het jaar 2002 wordt door de gemeenteraad in het kader van de begrotingsbehandelingen begin november 2001 definitief vastgesteld. Maar voor het zo ver is, wordt het voorlopig Stadsprogramma eerst ter inzage gelegd bij de stadswinkels. Tevens wordt het programma verzonden naar diverse instellingen en organisaties in Tilburg. Gedurende de periode 18 mei tot en met 15 juni 2001 kan schriftelijk op het stadsprogramma worden gereageerd.

Ook op de internetpagina http://stadsprogramma.tilburg.nl is het Stadsprogramma te vinden. De mogelijkheid bestaat om het programma te downloaden. Maar tevens kan via deze internetpagina gereageerd worden op het Stadsprogramma.

De inspraak richt zich op de gehele programmering van het voorlopige Stadsprogramma, dus niet alleen op de maatregelen en activiteiten voor 2002, maar ook voor de jaren daarna.

Net als in voorgaande jaren is een budget van f 500.000,- gereserveerd om ideeën en suggesties die uit de inspraak naar voren komen, en snel kunnen worden uitgevoerd, te kunnen honoreren. Een voorstel over de verdeling van dit budget zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het gemeentebestuur hoopt dat inspraak over dit Voorlopig Stadsprogramma 2002 - 2005 een levendige discussie zal opleveren.