PERSBERICHT
Amsterdam, mei 2001

Het boek La Guerre van de jonge Franse schrijster Anaïs Vaugelade heeft de UNESCO prijs voor jeugdliteratuur gewonnen. Dit boek is vorige maand in Nederland bij Zirkoon uitgevers verschenen onder de titel De oorlog.

De UNESCO prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan jeugdboeken 'die er het best in slagen de principes en idealen van tolerantie en vrede te omarmen'. La Guerre heeft de eerste prijs ontvangen in de categorie boeken voor jongeren onder de dertien jaar.

De oorlog vertelt de geschiedenis van het Rode en het Blauwe land. Het Rode en het Blauwe land voeren al zo lang oorlog dat niemand eigenlijk nog weet waarom hij ooit begon. Op een dag hebben de beide landen nog maar tachtog soldaten, niet genoeg om een oorlog mee te winnen. Joris, de Prins van het Blauwe land, houdt niet van oorlog en hij bedenkt een bijzonder plan om de oorlog te stoppen.

Anaïs Vaugelade (Parijs, 1973) schrijft en illustreert sinds 1993 kinderboeken. Haar sobere, zeer krachtige tekeningen in De oorlog hebben in de Franse media veel aandacht getrokken.

Gegevens:
De oorlog
tekst en illustraties: Anaïs Vaugelade
omvang: 40 pagina's, gebonden
druk: volledig in kleur
ISBN 90 5893 002 5
Voor kinderen vanaf 5 jaar
Prijs: ' 29,50

Voor meer informatie over de uitgaven van Zirkoon uitgevers, kunt u contact opnemen met Aimée Warmerdam, telefoon 020 623 34 26, e-mail post@zirkoon.nl