Politiebericht Flevoland: Districy Zuid 16-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Getuigenoproep vernielingen op begraafplaats
ALMERE Op de begraafplaats aan de Kruidenweg zijn ongeveer twintig graven vernield. De beheerder van de begraafplaats ontdekte dit dinsdag aan het eind van de middag. Diverse bloemen, planten, vazen en lantaarns zijn vernield.
De politie heeft een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of te bellen met het hoofdbureau, telefoonnummer: 036-538 3838.

Gewonde bij brand caravan
ALMERE Een 37-jarige man uit Almere heeft dinsdagmorgen bij een caravanbrand op een camping aan de Ijmeerdijk ernstige brandwonden opgelopen. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk.
De avond daarvoor was hij ontsnapt aan de politie. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hadden hem aangehouden op verdenking van autodiefstal en zijn handen samengebonden met een tie-rip. De politieagenten zetten hem achter in de surveillancewagen en bespraken de gebeurtenis nog even met de beveiligingsmedewerkers. De man wist zichzelf te bevrijden en reed weg. Deze rit duurde echter niet lang want de man raakte vast in de berm en vluchtte weg. Kennelijk heeft hij zich vervolgens toegang verschaft tot de caravan van een familie uit Monnickendam om te overnachten. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vermoedt dat de brand is aangestoken.

Woningbrand
ALMERE De brandweer heeft dinsdagmiddag een kleine woningbrand aan de Lieven de Keystraat moeten blussen. In de woning bleek zich een in aanbouw zijnde weedplantage te bevinden. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de ventilator.

Autodieven betrapt
ZEEWOLDE De politie heeft dinsdagnacht op de Robijn drie mannen aangehouden. Een getuige had gezien dat ze de Koraal iets uit een auto hadden weggenomen en wegreden. Dankzij een goede beschrijving kon het trio kort daarna aangehouden worden. De verdachten, een 19-jarige man uit Biddinghuizen, een 23-jarige uit Marum en een 20-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau in Almere. In de auto van de verdachten werden diverse goederen, voornamelijk stereoapparatuur, aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.