Gemeente Rotterdam

Koninklijke onderscheiding voor M.A. van Alphen

Drs. M.A. van Alphen RA is bij zijn vertrek als vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Internatio-Müller benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft hem de onderscheiding op 15 mei uitgereikt tijdens de afscheidsreceptie ter gelegenheid van zijn pensionering.

Drs. Van Alphen is inwoner van Den Haag, maar is in Rotterdam op een groot aantal terreinen actief. Hij was tijdens de roerige tijden van Internatio-Müller, begin jaren negentig, de stabiele factor in de Raad van Bestuur en een grote steun voor de werknemers. Buiten zijn functie bij het bedrijf is hij bestuurder (geweest) bij verschillende maatschappelijke organisaties, zoals The European Council of Financial Executives, het Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden, het Nederlands Economisch Instituut, het Koninklijk Instituut voor de Tropen, de Hollandse Maatschappij der Wetenschappen en
de International Chamber of Commerce.

Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij studeerde, heeft hij zitting in de Hogeschool-raad, het Trustfonds en de A.A. van Beekstichting. Hij is lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Vrienden van Sint Stephan die projecten ontwikkelt, opzet en steunt voor met name wees- en tehuiskinderen in Hongarije Ook bekleedt hij een aantal commissariaten. Drs. Van Alphen blijft nog een jaar adviseur van Internatio-Müller en blijft ook in vele overige bestuursfuncties actief.