Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.55 uur
Te veel op

HUIS TER HEIDE Na een aanrijding op de Dolderseweg, dinsdagavond tegen half zeven, liet de politie de veroorzaker blazen. De automobilist, een 19-jarige inwoner van Huis ter Heide, verklaarde maar één biertje te hebben gedronken, maar de alcoholtest verdacht de jongeman van meer alcoholgebruik, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau blies de jongeman liefst 2,35 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Snelheidscontroles

BINNENSTICHT Tijdens een snelheidscontrole op de Utrechtseweg in De Bilt werden dinsdagmiddag de kentekens van 26 voertuigen genoteerd, omdat zij te snel reden. De controle werd tussen vijf uur en half zes gehouden. In totaal werd de snelheid van 570 voertuigen gemeten. De snelste reed 109 km/u waar 80 de limiet is.

In Zeist controleerde de politie op de Amersfoortseweg op snelheid. Tussen half elf en half één, dinsdag, reden acht van de 63 gecontroleerde voertuigen te snel. De snelste reed 112 km/u waar 80 is toegestaan.