Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.45 uur
Frontale aanrijding tussen twee personenautos

WOERDEN Dinsdagmiddag 15 mei zijn op de Rietveld twee autos frontaal op elkaar gebotst. Eén van de twee bestuurders raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

Omstreeks kwart over vier reed een 30-jarige automobilist uit Woerden over de Rietveld in de richting van Woerden. Een tweede automobilist, een 40-jarige man uit Amsterdam, reed eveneens over de Rietveld, maar dan in de richting van Bodegraven.

Op nog onverklaarbare wijze is de Woerdenaar met zijn rechterwiel in de berm terecht gekomen, waardoor hij de controle over zijn auto verloor en frontaal in botsing kwam met de uit tegenovergestelde richting komende Amsterdammer. De brandweer heeft samen met personeel van de traumahelikopter de uit Amsterdam afkomstige man uit zijn auto moeten bevrijden. Beide automobilisten zijn uiteindelijk afzonderlijk per ambulance en onder politiebegeleiding vervoerd naar het UMC en het AMC. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd door een takelbedrijf afgevoerd.

Alcoholcontroles

RIJN & VENEN - In het kader van de actie `Doe nuchter rij alcoholvrij` heeft de politie op diverse locaties alcoholcontroles uitgevoerd.

Op de Straatweg in Breukelen werden 26 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder had te veel gedronken en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een boete van 410 en een rijverbod van twee uur.

Bij een sportkantine aan de Lijnbaan in Oudewater werden 38 bestuurder gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken. Het viel de politie op dat een groot aantal bezoekers vervoer geregeld had en zich liet ophalen.

Aanrijding letsel

HARMELEN Op dinsdagmiddag 15 mei omstreeks drie uur vond op de Rijksweg A12 ter hoogte van Harmelen een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

De politie trof in de middenberm een auto aan, die in tegengestelde richting stond. In de auto zaten twee personen, waarvan één op de bijrijdersplaats en één op de achterbank. Vermoedelijk heeft de bestuurder de controle over zijn voertuig verloren.

De twee inzittenden verklaarden dat er nog een derde persoon in de auto zat, die de bestuurder zou zijn geweest. Bij nader onderzoek van de agenten bleek uit niets dat er nog een derde persoon in de auto aanwezig zou zijn geweest. De inzittenden, een 20-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Amersfoort, hebben vermoedelijk verdovende middelen gebruikt. In het voertuig werden namelijk goederen aangetroffen die daar op wezen.

Beide personen werden voor nader onderzoek naar het UMC en het Antonius ziekenhuis te Nieuwegein overgebracht. De vrouw heeft vermoedelijk een rib gebroken en een hersenschudding opgelopen. De man hield geen noemenswaardig letsel aan het ongeval over. Zij zullen als verdachte nader worden gehoord over de toedracht van het ongeluk. De auto is door een takelbedrijf afgevoerd.

Snor- en bromfietscontrole

MAARSSEN Op dinsdag 15 mei heeft de politie s middags en s avonds op de Binnenweg en Bisonspoor een snor- en bromfietscontrole gehouden.

In totaal werden 76 brom- en snorfietsen gecontroleerd. 101 Bekeuringen werden uitgeschreven terzake overtredingen zoals het niet dragen van een helm, te hoog vermogen, het rijden zonder verzekering en diverse andere feiten.

Verkeersgevaarlijk schoolreisje
BREUKELEN Op dinsdag 15 mei rond vier uur zag de politie op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen een touringcar rijden, die gevaarlijk naar rechts overhelde.

Nadat de politie de bus had staande gehouden, verklaarde de buschauffeur dat het defect te wijten was aan een lek in een luchtbalg en dat dit geen kwaad kon zolang hij maar rustig reed. De politie dacht hier anders over en vervangend vervoer moest worden geregeld.

In de bus bevonden zich circa vijftig schoolkinderen uit Breda die van een schoolreisje uit Amsterdam terugkeerden.