Gemeente Rotterdam

Kleurenpalet 2001 van start

Een nieuw Kleurenpalet gaat Rotterdam voorzien van veelkeurige en creatieve ideeën. Dinsdag 15 mei 2001 kwam de groep voor de eerste keer bijeen. Het kleurenpalet, een creatieve denktank bestaande uit Rotterdamse burgers, bedenkt ideeën die de veelkleurigheid in Rotterdam zichtbaar maken. Het Kleurenpalet 2001 is inmiddels het derde kleurenpalet en is tot stand gekomen in het kader van programma Veelkleurige Stad.

De samenstelling van het Kleurenpalet is divers en weerspiegelt de Rotterdamse samenleving. Door interactie in deze veelkleurige samenstelling komt de groep tot ontwikkeling van een aantal creatieve ideeën. Deze ideeën worden op 20 november 2001 geveild onder organisaties die als aannemer optreden en het idee verder uitwerken en uitvoeren.

Carrie Jansen en Ümit Ardiç nemen beiden deel aan het Kleurenpalet 2001 omdat ze een kleurtje bij willen dragen aan veelkleurig Rotterdam. "Het is een leuke en creatieve manier om samen met Rotterdammers van diverse achtergronden ideeën te ontwikkelen om veelkleurig Rotterdam zichtbaar te maken. Op cultureel vlak, maar bijvoorbeeld ook in de mode, gebeurt al veel in het vermengen van culturen en stijlen. Dat moet je juist expliciet maken. Maar ook veelkleurige ideeën waarmee de positie van de Rotterdamse jeugd zichtbaar wordt gemaakt zijn belangrijk", aldus de twee leden.

In 1999 werd het eerste Kleurenpalet gevormd. In december van dat jaar werden vijf ideeën geveild. Men kon bieden in de vorm van subsidie, materiële ondersteuning, begeleiding en het beschikbaar stellen van locaties. Het Kleurenpalet 2000 bedacht zes ideeën die allemaal onder de hamer gingen. Een daarvan is de unieke expositie `Multicultureel binnen de muren', die vandaag wordt geopend in Penitentiaire Inrichting De Schie. Deze expositie is tot stand gekomen mede dankzij hoofdaannemer LBR en onderaannemer PI De Schie.

Aan het Kleurenpalet 2001 nemen twaalf Rotterdammers deel: Mark Heijne, Nazli Sezer, Carrie Jansen, Ümit Ardiç, Hassan Kasmi, Mark van Eerden, Kor Kegel, Omar Alitou, Paul Emonts, Shirley Cecilson, Peggy Wijtuin en Henk Fraser.