Federatie van Ouderverenigingen

Regionaal nieuws: Friesland, Groningen, Drenthe, Utrecht, Noord-Holland

16 mei 2001

Regionaal nieuws

Friesland

Piet Faber verhuist deze maand naar de SPD in Leeuwarden. Vanuit dit werk-adres gaat hij werken aan het tweejarige project 'Met de vraag aan de slag'.

Groningen

Op 17 mei wordt een avond georganiseerd voor ouders en verwanten over seksualiteit en relaties. Het provinciaal Steunpunt 'Aandacht voor levensvragen' is hier nauw bij betrokken.

Drenthe

Het bestuur van de PFvO bracht een bezoek aan Hoeve Boschoord, een behandelcentrum op het grensvlak van de zorg voor verstandelijk gehandicapten, psychiatrie en Justitie.
De PFvO heeft vragenlijsten uitgezet over vervoer onder alle besturen van afdelingen en familieverenigingen.
In de nieuwsbrief staan verscheidene oproepen, waaronder een vraag of ouders die ervaring hebben met VTO/Vroeghulp plaats willen nemen in een platform.

Utrecht

In Bunschoten is de bouw van een ouderinitiatief voor 12 bewoners in volle gang.
Op 7 maart werd in Leidsche Rijn een informatie-avond georganiseerd voor ouders die een eigen ouderinitiatief overwegen. Kinderopvang Irene opent in Leidsche Rijn een vestiging voor acht kinderen. In hetzelfde gebouw is ook een reguliere kinderopvang gevestigd.
Op de Utrechtse Heuvelrug is men bezig met het interviewen van ouders en begeleiders over de kwaliteit van de basiszorg, na veel negatieve signalen.

Noord Holland

In Noord-Holland noord zijn plannen voor een informatiebeurs in oktober. Het bijzondere hieraan is dat ouders gevraagd wordt hun eigen oplossingen in het kader van de wachtlijstaanpak te presenteren.