Data Distilleries benoemt Steve Bale als Senior VP Operations

Amsterdam, 16 mei, 2001 - Data Distilleries, marktleider op het gebied van open analytische Customer Relationship Management (aCRM)-oplossingen voor business to consumer (B2C)-bedrijven, heeft Steve Bale benoemd als Senior Vice President (SVP) Operations. Bale wordt primair verantwoordelijk voor het uitbreiden en beheren van de wereldwijde distributiekanalen van Data Distilleries.

Een van de eerste prioriteiten voor Bale is het wereldwijde distributienetwerk verder te ontwikkelen en te beheren. Hiervoor wil hij zowel de directe - als de indirecte verkoopkanalen verbeteren. Ook zal Bale een belangrijke rol gaan spelen in het sluiten van overeenkomsten en distributie-afspraken met zowel andere CRM- en
technologie-leveranciers als systeemintegrators.

Steve Bale (50) heeft zeer ruime ervaring in het opzetten van succesvolle distributiebedrijven in de IT-industrie. Voorheen was Bale SVP International Operations bij Bluestone Software. In die positie was hij verantwoordelijk voor alle activiteiten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het Stille-Oceaangebied. Bale heeft verder onder andere senior management-functies bekleed bij BEA Systems en Oracle.

Steve Bale: "De toekomst ziet er voor Data Distilleries zeer veelbelovend uit. Mijn persoonlijke uitdaging bestaat uit het verder ontwikkelen van het bestaande team en het oprichten van een klantgeoriënteerd internationaal distributiebedrijf van wereldformaat. Dat kan alleen als we de meest getalenteerde mensen aanstellen en steeds de nadruk blijven leggen op het creëren en onderhouden van sterke relaties met klanten en partners. Het is kortom mijn doel om van Data Distilleries dé 'a' in aCRM te maken."

Rob Baldock, CEO van Data Distilleries: "We zijn heel blij met de komst van Steve. Gezien zijn ervaring zijn wij ervan overtuigd dat hij de juiste man is om ons te helpen ons doel te verwezenlijken om de wereldleider te worden in analytische CRM-oplossingen. Steve beschikt zowel over de ervaring die nodig is om een echt mondiaal team te bouwen, als over een sterk resultaatgerichte instelling."

Data Distilleries
Data Distilleries is marktleider op het gebied van open analytische CRM-oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven in de B2C markt hun klantrelaties beter begrijpen, opbouwen en managen, en daardoor de waarde van deze relaties vergroten. Met deze software kunnen organisaties klantgegevens vanuit de gehele organisatie analyseren, om zo actuele klantprofielen te genereren. Deze profielen worden ingezet om via zowel traditionele als elektronische kanalen, klantrelaties in real time te optimaliseren. De software kan worden geïntegreerd met alle beschikbare sales en marketing software. Data Distilleries heeft partnerovereenkomsten gesloten met marktleiders op het gebied van CRM en e-business, zoals Siebel Systems, BroadVision en Accenture. Tot Data Distilleries' klantenkring behoren toonaangevende organisaties zoals Postbank (ING Groep), Spaarbeleg (Aegon), Libertel-Vodafone en CenterParcs. Website: www.datadistilleries.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Alette Borman * aletteborman@pkc.nl, T 0346 217 117 of Ienske Meindertsma * i.meindertsma@datadistilleries.com, T 020 562 0020