Gemeente Wageningen

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Stadsvernieuwingsplan Herenstraat e.o. - Salverdaplein

Aanleiding
Op een deel van het Salverdaplein is volgens het geldende bestemmingsplan bebouwing mogelijk. Het gaat om het westelijk deel van het Salverdaplein tegenover het plein bij Bassecour. De bebouwingsmogelijkheid is niet benut. Inmiddels wordt vanuit stedenbouwkundige overwegingen, benutting van de bebouwingsmogelijkheid niet wenselijk gevonden. Om de bebouwingsmogelijkheid definitief te laten vervallen is een bestemmingsplanherziening nodig.

Herziening
Het voorontwerp betreft alleen een aanpassing van de plankaart van het bestemmingsplan. Hierdoor vervalt de bebouwingsmogelijkheid op het plein. Het contingent voor de bebouwing is doorgeschoven naar een andere locatie waardoor er geen inhoud is gegeven aan de bebouwingsmogelijkheid.
Door het laten vervallen van de bebouwingsmogelijkheid krijgt het betreffende deel van het Salverdaplein de bestemming verblijfsdoeleinden (wegen voor verblijf en ontsluiting, verhardingen, groen- en speelvoorzieningen, bouwwerken die geen woning zijn). De voorschriften van het bestemmingsplan zijn van toepassing op deze herziening.

Voorontwerp
Het voorontwerp bestemmingsplan "Stadsvernieuwingsplan Herenstraat e.o. - Salverdaplein" is besproken in de B&W-vergadering van 13 maart 2001. Het college heeft in principe ingestemd met dit voorontwerp. De voorschriften en de toelichting van dit voorontwerp en de plankaart kunt u inzien bij bureau Communicatie en Externe Betrekkingen aan de Markt 22. Het bureau is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot en met 12.00 uur en 's middags van 13.00 uur tot en met 17.00 uur.

Inspraak
Op dit besluit kunt u inspreken. De inspraakprocedure loopt van 16 mei tot en met 13 juni 2001.

U kunt inspreken door een brief te schrijven aan: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wageningen Postbus 1
6700 AA Wageningen

Uw brief moet dan uiterlijk 13 juni 2001 bij ons binnen zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer A. Vink, Stadsontwikkeling en Ruimtelijk Beleid (tel. 492884).