Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

16 mei 2001

Signalementen

De euro, wat koop ik daarvoor?

In opdracht van een aantal steunfondsen in Rotterdam is een verkennend onderzoek uitgevoerd over de invoering van de euro voor mensen met een handicap. Uit het onderzoek bleek dat veel instellingen nog nauwelijks hierbij stilstaan. Daarom organiseert de Stichting Samenwerkende Steunfondsen een ideeënwedstrijd. Personen en instellingen kunnen een idee insturen dat bijdraagt aan ondersteuning van mensen met een verstandelijke handicap bij het gaan gebruiken van de euro. De hoofdprijs is een bedrag van fl. 1000,-.
Meer informatie bij de Stichting Samenwerkende Steunfondsen i.o., Kellooplaats 143, 3068 JH Rotterdam of op de websites edupro.nl en regenboogzml.nl

Met het syndroom van Down op een gewone school

De SPD Veluwe heeft een boekje uitgebracht over kinderen met het syndroom van Down op de gewone school.
Het is verkrijgbaar bij de SPD Veluwe, tel. (055) 526 92 00 of via de internetsite algemeen@spdveluwe.nl en het kost fl. 10,-.

ZON-project over gebruikersinformatie op internet

ZorgOnderzoek Nederland is gestart met een project waarbij gebruikersinformatie over zorg op internet toegankelijk wordt gemaakt. Aan het project doen onder andere de VOGG en het Klaverblad Zeeland mee.

Minisymposium t.g.v. vertrek Peter Boschman

We vermeldden het al eerder: op 22 mei is in Hoogland een minisymposium ter gelegenheid van het vertrek van Peter Boschman als directeur FvO.

Congres 'Over grenzen'

Perspectief organiseert tussen 12 en 15 september een congres 'Over grenzen'. Deze week zijn programmaboekjes en inschrijfformulieren verspreid. Perspectief mikt nadrukkelijk op de aanwezigheid van ouders.
Hebt u belangstelling, maar zat u niet in de mailing: laat het dan weten bij Wilma van de Kerk van Perspectief, tel. (030) 236 30 09 of e-mail w.vandekerk@perspectief.org