CREATIVE LABS LANCEERT
NIEUWE REEKS GRAFISCHE KAARTEN

Amsterdam, 16 mei 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, introduceert een nieuwe generatie grafische kaarten. Deze voldoen aan de wensen van alle gebruikers: van de prijsbewuste klant die op zoek is naar een goede prestatie tegen een betaalbare prijs, tot de veeleisende gebruiker die het beste van het beste wil. Het gloednieuwe assortiment omvat drie kaarten.

Creative bevestigt eens te meer zijn sterke positie op de markt van grafische producten, zowel wat betreft reikwijdte als technologie. De nieuwe grafische kaarten zijn alle drie gebaseerd op de grafische processoreenheden (GPU of Graphic Processor Unit)' van NVIDIA, waaronder de nieuwste en meest geavanceerde processor, de GeForce3.
De 3D Blaster GeForce2 MX200 is een instapkaart die bestemd is voor gebruikers die hun PC willen updaten en de beste prestaties tegen de voordeligste prijs verlangen. De 3D Blaster GeForce2 PRO is geschikt voor toegewijde gebruikers van grafische toepassingen en voor degenen die op zoek zijn naar de meest realistische beeldkwaliteit voor hun games. De 3D Blaster GeForce3 tenslotte is speciaal ontworpen voor de echt fanatieke gamers die eenvoudigweg een optimale prestatie eisen, en wel nu meteen.

Brand Manager voor de grafische en video producten van Creative Labs Europe, Eoin Leyden, zegt: "We wisten dat het absoluut noodzakelijk was om een serie kaarten te ontwikkelen die aan diverse behoeftes kon voldoen en alle gebruikers tevreden zou stellen. Op de grafische markt staan wij erom bekend dat we betrouwbare kaarten produceren die topprestaties leveren. Wij blijven intensief samenwerken met NVIDIA, de erkende leider op de markt van GPU's."

Jo Gorfinkle, General Manager voor Europa bij NVIDIA: "Het doet ons groot genoegen dat Creative drie nieuwe op NVIDIA gebaseerde grafische kaarten op de markt brengt. Creative levert een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van ons productaanbod voor de performance en mainstream marktsegmenten."

3D Blaster GeForce2 MX200
Deze nieuwe kaart past in een AGP slot, heeft 32 MB SDR RAM aan geheugen en levert een verbazingwekkende 3D-weergave dankzij de tweede generatie Transform&Lighting, per-pixel shading en andere opwindende functies. De PCI-optie 3D Blaster GeForce2 MX PCI is ook beschikbaar voor gebruikers met een ouder moederbord. Zij worden op deze manier in de gelegenheid gesteld hun grafische kaarten te upgraden.
De 3D Blaster GeForce2 MX200 kost fl. 299,- incl. btw en is beschikbaar vanaf half mei, terwijl de prijs van de 3D Blaster GeForce2 MX PCI fl. 319,- incl. btw bedraagt.

3D Blaster GeForce2 PRO
Dankzij de bekroonde grafische processoreenheid GeForce2 kan de 3D Blaster GeForce2 Pro real-time, per-pixel shading bieden, wat rijke en realistische beelden oplevert. Het 64 MB supersnelle Double Data Rate (DDR) RAM geheugen stuwt de prestaties tijdens spelletjes en toepassingen naar ongekende hoogtes, terwijl functies zoals Transform&Lighting en geavanceerde video-processing garant staan voor een adembenemende visuele ervaring. De kaart kost fl. 599 incl. btw en zal ook beschikbaar zijn vanaf half mei.

3D Blaster GeForce3
Dit is momenteel de krachtigste kaart die er op de markt verkrijgbaar is. De 3D Blaster GeForce3 van Creative heeft 64MB DDR RAM geheugen met een snelheid van 460Mhz en is voorzien van de nieuwe generatie GeForce3 grafische processoreenheid. Deze opmerkelijke kaart is in staat om meer dan 800 miljard bewerkingen per seconde uit te voeren. Dankzij deze enorme snelheid en geavanceerde technologische snufjes zoals de nfiniteFX(tm) engine, Lightspeed Memory Architecture(tm) en de high resolution antialiasing (HRAA), kan de GeForce3 in real-time adembenemend realistische grafische beelden produceren. Deze toonaangevende kaart biedt bovendien een tv-out functie en is bestemd voor gebruikers die bereid zijn om te betalen voor de allerbeste grafische kwaliteit.

De kaart kost fl. 1249,- incl. btw en is beschikbaar vanaf half mei.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative is beroemd om zijn Sound Blaster en is een van de pioniers van de multimedia revolutie. Nu brengt het bedrijf digitaal amusement op het PC-platform met producten zoals de buitengewoon enthousiast onvangen D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware van het bedrijf, de gepatenteerde technologie, de toepassingen en de dienstverlening zijn toegesneden op het Internet, zodat de klanten altijd en overal kunnen genieten van kwalitatief hoogstaand digitaal amusement.

Creative Technology werd opgericht in 1983. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Singapore, terwijl het hoofdkantoor voor Europa in Groot-Brittannië is gevestigd. Creative Labs Europe is in 1993 opgezet met als doel een groter deel op te eisen van het groeipotentieel van de Europese markt. General Manager Michael Sullivan stond aan de basis van een volwassen, op Europa gerichte onderneming, met het hoofdkwartier in het Engelse graafschap Berkshire. Creative Labs Europe is in drie jaar tijd negen keer zo groot geworden en heeft dochterondernemingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. In het Ierse Dublin vond op 10 juli 1995 de officiële opening plaats van Creative's EOTC (European Operations and Technical Centre). Het EOTC fungeert als middelpunt van de snelgroeiende Europese poot van Creative Labs en levert binnen de Europese markt een effectief op de locale behoefte toegesneden assortiment producten, alsmede klantenondersteuning ter aanvulling van de dochterondernemingen in de diverse landen. Op dit moment zijn bij de Europese poot meer dan 500 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: kwoks@text100.nl E-mail:
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777