EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

PAUL BEKKING NIEUWE VOORZITTER EVO

De EVO-ledenraad heeft op 16 mei Paul Bekking als nieuwe algemeen voorzitter benoemd. Hij volgt Jan Cuypers op die sinds 1992 voorzitter was. EVO is de grootste ondernemersorganisatie van Nederland met 34.000 direct aangesloten bedrijven. EVO zet zich in voor optimale logistieke processen en verbetering van de bereikbaarheid op regionaal, nationaal en Europees niveau.

Paul Bekking kent EVO goed, hij is sinds vele jaren voorzitter van het EVO-Regiobestuur Utrecht en lid van het Dagelijks Bestuur. Paul Bekking is 62 jaar, gehuwd en heeft 2 kinderen. Hij heeft sinds het eind van de jaren vijftig diverse functies in het bedrijfsleven gehad. Na algemene managementfuncties is hij tussen 1980 en 1992 directeur logistiek bij de farmaceutische groothandel Brocacef geweest. Hierna heeft hij tot 2000 binnen de Brocacef Holding de functie van Directeur Vastgoed bekleed.

Tijdens zijn loopbaan was Bekking in een groot aantal bestuursfuncties actief. Hij was ondermeer voorzitter van de Stichting Rekencentrum Nederlandse Groothandel en lid van het Provinciaal bestuur Utrecht van VNO-NCW. Naast het voorzitterschap van EVO is Bekking voorzitter van de Stichting Inschrijving Eigen Vervoer en voorzitter van het Organisatie-adviesbureau Nederlandse Groothandel.

Tijdens de Ledenraad werd de heer Dick Chargois gekozen als vice-voorzitter. Chargois is logistiek manager bij Cockerits Holding BV en voorzitter van het EVO-Regiobestuur Gelderland/Flevoland.

Paul Bekking gaat zich in eerste instantie bezighouden met het versterken van de bestuurlijke structuur van EVO en de relatie met de leden. In zijn openingsspeech maakte hij duidelijk dat EVO ook na 60 jaar nog steeds een belangrijke functie heeft voor de leden. Het bedrijfsleven staat in een tijd van e-commerce voor grote uitdagingen om aan de steeds hogere eisen van de klant te voldoen. Logistiek wordt hiermee een beslissende concurrentiefactor. Volgens Bekking moet het bedrijfsleven meer in ketens gaan denken en meer gaan samenwerken bij het oplossen van logistieke vraagstukken.

PB 2001.22, 16 mei 2001