Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestaties na liquidatie

Naar aanleiding van een liquidatie bij de Gedempte Insteekhaven, die op 7 april 2001 het leven kostte van een 29-jarige man, heeft de politie het afgelopen weekend twee mannen gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige en een 27-jarige man uit Amsterdam. De achtergrond van de liquidatie speelt zich af in de drugsscene. In verband met het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.


Politie-elftal voetbalt

Op sportpark Overamstel voetbalt vanavond een politieteam, bestaande uit agenten uit Amsterdam-Noord, tegen een gehandicaptenelftal. Voor het gehandicaptenelftal is het een oefenwedstrijd op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen op 2 juni in 's-Hertogenbosch.Daar worden onder meer de spelers geselecteerd die Nederland dit jaar gaan vertegenwoordigen op het EK in Polen en voor het WK 2002 in Japan. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Toeschouwers en vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom. Ernstig in de war

De politie heeft maandagochtend op de Overtoom in de buurt van de 1e Constatijn Huygensstraat een 53-jarige zwaar psychotische vrouw overmeesterd. Ze werd beoordeeld door een psychiater die ervoor zorgde dat de patiënt met een zogenaamde IBS in een psychiatrisch ziekenhuis werd opgenomen.

De problemen ontstonden toen de vrouw op een tramhalte de tas van een andere vrouw afpakte. Ze wilde de tas niet meer teruggeven, waarop een vechtpartij volgde. De politieagenten die ter plaatse verschenen, kregen geen enkel contact met de agressieve vrouw. Ze werd overmeesterd en naar een politiebureau overgebracht. Hotel overvallen

Gistermiddag heeft een gewapende man een overval gepleegd op een hotel aan Nes. De man bedreigde het personeel bij de receptie met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met de inhoud van de kassa vandoor. Het personeel raakte niet gewond. Voetganger geschept

Een 19-jarige voetgangster is gistermiddag geschept door een auto op de Zwarteweg in Aalsmeer. Het slachtoffer belandde op de motorkap. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis waar een gebroken knie werd geconstateerd. Het ongeluk vond plaats toen een 35-jarige automobilist een korte file in op de Zwarteweg wilde passeren. De man reed met matige snelheid de rij auto's voorbij. Hij reed hiervoor op de verkeerde weghelft. Het slachtoffer wilde net oversteken liep tussen de stilstaande auto's door. Ze zag de aankomende auto over het hoofd en de aanrijding was het gevolg.
Bromfietscontrole Remmerdenplein

Politiepersoneel heeft gistermiddag een bromfietscontrole gehouden op het Remmerdenplein in Amsterdam-Zuidoost. Van de 25 gecontroleerde brommers waren er 9 helemaal in orde. De overige 16 brommers hadden diverse gebreken, zoals te veel vermogen of een te hoge geluidsproductie. Er werden in totaal 36 bonnen uitgeschreven.



Rijden onder invloed

Afgelopen nacht werd op de C. van Eesterenlaan een 37-jarige man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man trok door zijn opvallende rijstijl de aandacht van surveillerende agenten. Hij negeerde dwangpijlen en bracht overig verkeer in gevaar. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd daarop in beslag genomen.
Drie verkeerscontroles

Bij een gisterochtend gehouden verkeerscontrole op de Cruquiuskade werden 57 bonnen uitgeschreven. Veertig keer werd het bonboekje getrokken voor hardrijders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur, daar waar 50 is toegestaan. De overige bonnen vielen voor overige overtredingen zoals het niet in de gordel zitten en het negeren van het rode licht.

Prins Hendrikkade
Ook op de Prins Hendrikkade werd gisteravond op snelheid gecontroleerd. Hier werden 30 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid viel te beurt aan een automobilist die 120 reed, daar waar maximaal 50 mag worden gereden.

Churchill-laan
Op de Churchill-laan is gisterochtend een gordelcontrole gehouden. 95 Automobilisten zaten niet in de gordel en kregen een bekeuring van 90 gulden.

Aanrijding in Amstelveen

Een eenzijdige aanrijding met een vrachtwagen heeft er gisteravond voor gezorgd dat de Amstelveense Legmeerdijk een groot gedeelte van de avond was geblokkeerd voor het overige verkeer. De vrachtwagen is vermoedelijk in de slip geraakt door het natte wegdek. Hierdoor schaarde de wegkolos en blokkeerde de weg. Personeel van de traumaheli verleende de eerste medische hulp, maar naar het zich laat aanzien raakte de 28-jarige bestuurder slechts licht gewond. De man is overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie is opgenomen.