TREGA INTERNATIONAL B.V.

TREGA kondigt reorganisatieplan aan


- Persbericht -

TREGA kondigt reorganisatieplan aan om winstgevendheid te verbeteren:
Sphinx Tiles concentreert zich op thuismarkt Benelux

Maastricht, 16 mei 2001 - TREGA International B.V., producent van keramische wand- en vloertegels onder de merknaam Sphinx Tiles, wil gaan reorganiseren. De vakbonden en de Ondernemingsraad van TREGA zijn inmiddels van de plannen op de hoogte gesteld. 'De Benelux krijgt nog meer onze focus en we gaan meer klantgericht werken,' aldus algemeen directeur Paul Leenders in een toelichting op de plannen.

Om Sphinx Tiles als A-merk in de markt te kunnen ondersteunen is een gezonde bedrijfsvoering noodzakelijk. Het kostenniveau is momenteel echter te hoog, onder meer door de verder gelegen internationale markten die Sphinx Tiles thans bedient.
'Vanuit Maastricht kunnen we de Benelux en een deel van Duitsland prima bereiken tegen aanvaardbare kosten', aldus Paul Leenders.

De reorganisatieplannen houden in dat de productiecapaciteit van Sphinx Tiles wordt teruggebracht. Tevens wordt de indirecte organisatie efficiënter gemaakt. Dit gaat gepaard met een inkrimping van het personeelsbestand (thans circa 400 werknemers) met circa 25 procent. Paul Leenders: 'Ons streven is om dit te bereiken met een minimaal aantal gedwongen ontslagen.'

Innovatief en klantgericht
'Om een gezonde toekomst voor het bedrijf te waarborgen, is het noodzakelijk dat deze reorganisatie wordt doorgevoerd. Sphinx Tiles wil haar positie in de belangrijkste markten verstevigen. We willen onze klanten gerichter kunnen bedienen in de verschillende marktsegmenten. De huidige, soms te veel productiegerichte werkwijze, zal dan ook worden veranderd in een meer klantgerichte aanpak,' aldus Paul Leenders, de nieuwe directeur van TREGA. De reorganisatie wordt volledig ondersteund door de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. De huidige Raad van Commissarissen van TREGA maakt plaats voor een directe vertegenwoordiging van de aandeelhouders.

Over TREGA
TREGA International B.V. produceert onder de bekende merknaam Sphinx Tiles keramische wand- en vloertegels. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar een toonaangevende tegelproducent gesitueerd in Maastricht. Voor meer informatie over Trega verwijzen we u graag naar www.sphinx-tegels.nl