Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 16-05-2001 Persberichten district Sittard (JvK/13.30 uur)

Geleen, hoveniers vinden handgranaat
Twee hoveniers van een bedrijf uit Spaubeek troffen dinsdagmorgen bij opruimingswerkzaamheden in het Burgemeester Damenpark een handgranaat uit de tweede wereldoorlog aan. Een van de hoveniers zag wel wat in het projectiel en stak dit in zijn broekzak. Naderhand besloot hij om het explosief toch maar ergens neer te leggen en de politie te waarschuwen, mede gezien het feit dat er geen slagpin meer aan zat. De politie onderkende het gevaar meteen en waarschuwde het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL). Militairen van deze eenheid kwamen in de loop van de dag naar het park en brachten de handgranaat tot ontploffing.

Geleen, inbraak
Dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Van Goghstraat in Geleen. Bewoners ontdekten bij thuiskomst omstreeks 15.15 uur dat de voordeur met geweld was opengebroken. De woning was doorzocht en meerdere spullen waaronder een creditcard werden ontvreemd.

Geleen, lastige zwerver
De politie van Geleen heeft dinsdagmiddag omstreeks 16.40 uur op de Middenweg een 35-jarige zwerver aangehouden. De man had kort tevoren diverse passanten lastig gevallen en hen daarbij met een mes bedreigd. Door zijn gedrag joeg hij enkele mensen de stuipen op het lijf. Zij waarschuwden de politie en deden aangifte. De zwerver werd ingesloten.

Geleen, beenbreuk na aanrijding
Een 33-jarige fietster uit Elsloo is dinsdagmorgen omstreeks 07.30 uur op de rotonde bij de Mauritslaan en de Henri Hermanslaan door een personenauto aangereden. De bestuurder van deze auto verleende haar geen voorrang. De vrouw werd aan een been geraakt en kwam ten val. De automobilist stopte en hielp haar bij het opstaan. In eerste instantie leken de verwondingen van de vrouw zich te beperken tot enkele blauwe plekken en viel een en ander nog wel mee. De automobilist stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. De vrouw fietste verder naar haar werk. Toen in de loop van de morgen de pijn erger werd en de fietster het ziekenhuis opzocht, bleek dat haar onderbeen gebroken was. Haar been werd in het gips gezet waarna de vrouw naar huis werd gebracht. De politie is op zoek naar de automobilist én naar getuigen van het ongeval.