Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 16-05-2001 Persberichten van District Heerlen
Persbericht

Heerlen

Heerlen; autokrakers en brandstichters aangehouden Met de aanhouding van zes jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, hoopt de politie van de basiseenheid Heerlen-Zuid een aantal autokraken en brandstichtingen in de wijk Heerlerbaan en omgeving te hebben opgelost. Vijf van de aangehouden verdachten zijn woonachtig in Heerlen en één is afkomstig uit Kerkrade.
Op 5 mei werden een twee verdachten van 17 en 21 jaar oud aangehouden naar aanleiding van een door hen gepleegde auto-inbraak op de Jerichostraat.
Naar aanleiding van het onderzoek dat daarop volgde, werden afgelopen week de vier andere verdachten aangehouden. Deze jongeren worden verantwoordelijk gehouden voor meerdere autokraken en vijf autobranden in de wijk Heerlerbaan en een groot aantal vernielingen en containerbrandjes in het gebied Heerlen-Zuid. Met name de autobranden zorgden voor een groot onveiligheidsgevoel in de wijk Heerlerbaan. De feiten, in totaal zo`n 20-tal werden gepleegd vanaf begin maart 2001. De verdachten zijn inmiddels aan de officier van justitie voorgeleid, terwijl vier van hen nog steeds in bewaring zitten. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Heerlen; doorgereden na aanrijding
Woensdagmorgen omstreeks 08.10 uur vond er op de rotonde Schandelerboord-Palemigerboord een aanrijding plaats waarbij een fietser, een 44-jarige inwoner uit Heerlen, gewond raakte. Het slachtoffer werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht. Een tot nu toe onbekende automobilist die in een donker groene Honda Civic reed verleende de fietser op de rotonde geen voorrang en reed na de aanrijding gewoon door, zonder zich bekend te maken en zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie zoekt getuigen.

Heerlen; Ontuchtpleger aangehouden
Deze week is een 50-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van seksueel misbruik van een 10-tal kinderen. De meeste van de feiten hebben zich afgespeeld vanaf 1992, terwijl enkele zijn gepleegd in een periode tot 20 jaar terug. De slachtoffers betroffen zowel jongens als meisjes in de leeftijd van ongeveer 5 tot 18 jaar uit zowel de familiekring als de kennissenkring van de man. De meeste van de slachtoffers zijn afkomstig uit Heerlen en directe omgeving.
De politie kwam de man op het spoor omdat een van de slachtoffers aangifte tegen de man heeft gedaan.
De man is woensdag voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)