Gemeente Almere

Welke basisschool wint in 2001 de Almeerse Gezonde School Trofee?

In de week van 10 mei 2001 viel bij alle Almeerse basisscholen en de ouderraden van deze basisscholen een brief op de deurmat over de Almeerse Gezonde School Trofee 2001. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een basisschool uit Almere waar veel aandacht wordt besteed aan gezondheid en welzijn. De kandidaten kunnen tot 28 mei a.s. voor deze prijs worden aangemeld. Na deze datum selecteert de afdeling Welzijn van de gemeente samen met de GGD de winnaar. Bij de beoordeling worden ook diverse andere deskundigen geraadpleegd. In september 2001 zal de prijs op de winnende school worden uitgereikt.

Gezonde school

Wat is een gezonde school? Een gezonde school besteedt veel aandacht aan gezondheid en welzijn van leerlingen, leerkrachten en ander personeel. Daar heerst een goede sfeer en is het ziekteverzuim onder leerkrachten laag. Pesterijen en discriminatie worden in de kiem gesmoord. Ook een veilig schoolgebouw en een schoon schoolplein zijn onderwerpen waar een gezonde school oog voor heeft.

De Almeerse Gezonde School Trofee van 2000 werd gewonnen door basisschool De Kring uit Almere Buiten.

De jury was vooral onder de indruk van het project buitenschoolse opvang Home support, drie jaar geleden gestart door ondernemende ouders.

Ook de extra begeleiding die aan leerlingen in bepaalde perioden geboden kan worden en het creëren van een gezonde leefsituatie, zowel op fysiek als sociaal emotioneel gebied sprak de jury zeer aan. Op De Kring werd bovendien gebruik gemaakt van een zogenaamd leerlingvolgsysteem ten behoeve van de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen.

De trofee is een Kunstwerk

De winnaar van de Gezonde School Trofee 2001 komt in het bezit van een kunstwerk gemaakt door kunstenaar Hans Innemee. Hij bedacht een kunstwerk waar mee gespeeld kan worden. Wat moet u zich daarbij voorstellen. In een soort letterbak zitten allemaal kleine blokjes waarop diverse voorstellingen staan afgebeeld. Deze blokjes zijn verplaatsbaar. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de winnende school regelmatig de blokjes verplaatsen zodat er steeds een nieuw schilderij ontstaat.

Aanmelden

Tot 28 mei 2001 kunnen de basisscholen, de medezeggenschapsraad en de ouderraad van deze scholen zich, middels het aanmeldingsformulier dat zij hebben ontvangen, aanmelden. U kunt ook een basisschool als kandidaat voordragen voor de prijs. Hier heeft u een aanmeldingsformulier voor nodig dat u aan kunt vragen bij de heer S. Köycü van de afdeling Welzijn van de gemeente Almere, telefoon (036) 549 15 90.