Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 16-05-2001
1e persbericht 16 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte onder hevig verzet aangehouden In het opvangcentrum aan de Oirschotsedijk is woensdagochtend rond 3.15 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van een portemonnee van een medebewoner. Getuigen zagen de man inbreken in een kast en stelden de eigenaar op de hoogte hiervan. Toen deze in zijn kast keek zag hij dat zijn portemonnee verdwenen was. Vervolgens confronteerde de eigenaar de verdachte met de diefstal waarop een vechtpartij ontstond. De politie kwam ter plaatse. Op het moment dat zij de verdachte aan wilden houden verzette deze zich hevig. Hij pakte een mes van een tafel en maakte hiermee stekende bewegingen naar een medebewoner. Ook bedreigde hij de aangever met het mes. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden
Op de Wenckenbachstraat zijn woensdag om 3.25 uur twee Eindhovenaren van 23 en 25 jaar oud aangehouden. Aanleiding van de aanhoudingen was een vechtpartij op de Wenckenbachstraat waar beide verdachten bij betrokken waren. De 23-jarige had de ander met een mes in de rug gestoken. Het slachtoffer was minimaal gewond. De ruzie zou zijn ontstaan omdat de 25-jarige man de bromfiets van de 23-jarige had gestolen. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Beek en Donk: Auto gestolen
Vanaf de Eikenlaan is tussen maandagmiddag 13.30 uur en dinsdagavond 23.00 uur een witte Opel Kadett GSI met het kenteken LV-TG-16 gestolen.

Best: Inbrekers op heterdaad betrapt
In een winkel aan de Secretaris L. Jansenstraat zijn woensdagochtend om 4.45 uur een 29-jarige Eindhovenaar en een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden. De politie kreeg een inbraakalarm en stelde een onderzoek in. In de winkel troffen zij drie inbrekers aan. Twee verdachten konden worden aangehouden. Een derde verdachte wist te ontsnappen. De daders zijn binnengekomen door aan de zijkant van het pand twee toegangsdeuren open te breken. De Eindhovenaar en de man uit Arnhem zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Printer gestolen
Uit een bedrijf aan De Vest is tussen dinsdagavond 18.00 uur en woensdagochtend 5.45 uur een printer gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorzijde van het pand te vernielen.