BroadVision onthult de nieuwste generatie bedrijfsportalen

BroadVision lanceert InfoExchange Portal(tm) 6.0

Huizen, 16 mei 2001 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN), één van 's werelds toonaangevende leveranciers van gepersonaliseerde e-business applicaties, presenteert vandaag haar nieuwste initiatief; InfoExchange Portal 6.0. Deze applicatie maakt het mogelijk om een gepersonaliseerd self-service bedrijfsportaal als strategisch platform in te zetten om zo de ontwikkeling van e-business te stimuleren. Met de introductie van InfoExchange Portal 6.0 biedt BroadVision het nieuwste op het gebied van e-business- en portaltechnologie. Hierdoor stelt BroadVision een organisatie in staat om haar achterban; medewerkers, bedrijfspartners, leveranciers en cliënten, gepersonaliseerde toegang tot relevante informatie te bieden, waardoor productiviteit en opbrengst zal toenemen. Door inzet van InfoExchange Portal 6.0 wordt synergie in een bedrijfsproces mogelijk, waardoor de totale kosten van een organisatie verlaagd kunnen worden.

Meer dan 100 organisaties, actief op diverse markten - waaronder FleedBoston Financial, Mettler Toledo, NCR, R.R. Donnelley, State of California, Toshiba America, TSMC, U.S General Services Administration (GSA) en Wal-Mart - hebben reeds gekozen voor BroadVision InfoExchange Portal als basis voor hun enterprise portaal initiatieven.

"R.R. Donnelley heeft als onderdeel van haar infrastructurele strategie alles gestandaardiseerd op het BroadVision InfoExchange Portal," aldus Gary Sutula, senior vice president en chief information officer van R.R. Donnelley. "Met groot succes hebben wij onze eerste twee BroadVision portalen geïnstalleerd - een klantgericht portaal voor onze boekendivisie en een communicatie en e-learning site voor onze medewerkers. Door meer dan zestig individuele, statische websites samen te voegen in een beperkter aantal dynamische, gepersonaliseerde portalen, kunnen wij site administratie
- en ontwikkelingskosten reduceren en bovendien het R.R.Donneley merk consistent en uniform presenteren."

Bij de ontwikkeling van BroadVision InfoExchange Portal 6.0 stond de eenvoudige integratie met andere e-business applicaties van BroadVision, maar ook die van derden en de eenvoudige uitbreiding met gebruik van open standaarden (inclusief J2EE technologieën) centraal. BroadVision InfoExchange Portal 6.0 is het meest open, veilige en schaalbare e-business platform dat momenteel beschikbaar is.

"BroadVision Info Exchange Portal 6.0 versterkt Broadvision's reeds gevestigde core-competenties op het gebied van personalisatie, schaalbaarheid en contentmanagement en biedt een indrukwekkend portaal platform", aldus Nathaniel Palmer, Chief Analyst van Delphi Group. "Zeker voor het groeiend aantal bedrijven dat op zoek is naar één oplossing voor de koppeling van, anders losstaande, B2C, B2B en B2E initiatieven."

BroadVision InfoExchange Portal biedt cliënten en BroadVision consulting- en technologiepartners een gemeenschappelijke architectuur en platform voor de ontwikkeling van bijzonder robuuste business-to-employee (B2E), business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) portalen.

BroadVision InfoExchange Portal 6.0 biedt een uitgebreide hoeveelheid features en technologieën:


* De personalisatie en 'self-service' kenmerken van BroadVision InfoExchange Portal stelt organisaties in staat de productiviteit van hun gehele achterban te verhogen door ze te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste plek waardoor ze effektiever en efficienter kunnen werken.

* De BroadVision InfoExchange Portal biedt rol- en inhoudgebaseerde, navigatie en personalisatie capaciteiten, die gebruikers de mogelijkheid biedt direct de juiste informatie te vinden.

* BroadVision InfoExchange Portal levert eveneens samenwerkings- en procesmanagement capaciteiten met als doel de productiviteit en de content management capaciteiten te verhogen. Dit biedt organisaties de mogelijkheid consistent te blijven, de inhoud up-to-date te houden en tegelijkertijd de daarmee gemoeide tijd en kosten te verminderen.

* BroadVision InfoExchange Portal biedt eenvoudig uitbreiding met veel gebruikte technologieën zoals J2EE en Enterprise Application Integration (EAI) en door een grote variëteit aan open adapters.
* Om de toegang tot informatiebronnen en applicaties te vereenvoudigen, biedt BroadVision InfoExchange Portal 6.0 de InfoExchange Portal architectuur aan. Portals bieden eindgebruikers een snelle en eenvoudige toegang tot databases, applicaties, andere websites en externe data zoals beursquotes en nieuws.

* BroadVision InfoExchange Portal biedt organisaties de mogelijkheid een groot aantal apparaten voor toegang en ontvangst te integreren als onderdeel van haar infrastructuur, inclusief pagers, fax, e-mail en mobiele toestellen.

"De hedendaagse bedrijfs- en IT cycli worden steeds korter. Informatie managers worden geconfronteerd met steeds meer applicaties, databases, platforms en een vermenigvuldiging van websites", aldus Janice Chaffin, vice-president en general manager, HP Solutions Organization. "BroadVision InfoExchange Portal, gecombineerd met HP's bedrijfsapplicatie integratie tools, brengt de bedrijfs IT omgeving samen door het bouwen van een community tussen de bedrijfsachterban en vereenvoudigt daarmee de

"Vandaag de dag worden organisaties steeds vaker geconfronteerd met complexe systemen. Tegelijkertijd wordt de druk om gelijk tot bedrijfsvoordelen te komen steeds hoger", vertelt Dr. Pehong Chen, President en CEO van BroadVision. "BroadVision InfoExchange Portal houdt rekening met beide behoeften. BroadVision InfoExchange Portal vermindert de complexiteit en IT kosten doordat het bedrijven in staat stelt niet alleen honderden statische website samen te voegen tot een klein aantal gepersonaliseerde bedrijfsportalen maar ook bedrijven gebundelde toegang te bieden tot de grote hoeveelheid back-office en front-office applicaties die de meeste grote organisaties inmiddels geïnstalleerd hebben."

BroadVision InfoExchange Portal 6.0 komt eind juni 2001 beschikbaar voor cliënten van HP-UX (tm) opererende systemen en Sun Solaris(tm) opererende omgevingen. Voor de overige platformen zal BroadVision InfoExchange Portal 6.0 beschikbaar zijn in het derde en vierde kwartaal van 2001. Voor meer informatie over BroadVision InfoExchange Portal 6.0, inclusief white papers en datasheets, kunt u onze website bezoeken: http://www.broadvision.com/.

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatieuitwisseling via draadloze en vaste Internet-verbindingen. De BroadVision e-commerce applicatiesuite kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 100 partnerorganisaties wereldwijd, zorgen ervoor dat de implementatie van deze applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant.

BroadVision ondersteunt meer dan 1.200 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993 en ging in 1996 naar de beurs (Nasdaq). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Voor meer informatie zie: www.broadvision.com .

BroadVision Benelux contact:
Hilleen Peters
Tel +31 (0)35 524 90 10
hilleen.peters@broadvision.com

Weber Shandwick Nederland contact:
Walter Hueber
Tel +31 (0)70 346 38 78
whueber@webershandwick.com