Gemeente Hoogeveen

Openingstijden gemeentewerf

Elke maandag komen veel mensen naar de gemeentewerf aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen om hun grof huisvuil te storten of ander afval te brengen. Maar dan staan ze voor een gesloten poort. Sinds 18 september vorig jaar heeft de gemeentewerf andere openingstijden. Belangrijkste verandering is de sluiting op maandag. Verder gaat de werf sindsdien doordeweeks een half uur eerder open en een half uur eerder dicht.

De gemeentewerf is zondag en maandag gesloten. De openingstijden zijn op dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 12.30 tot 16.30 uur. Zaterdags is de gemeentewerf open van 13.00 tot 17.00 uur.

Groot onderhoud

De reden voor het sluiten op maandag is dat de werknemers dan gelegenheid hebben werk te doen waar ze tijdens openingstijden niet aan toe komen. Het gaat bijvoorbeeld om het versnipperen van groenafval, het plegen van groot onderhoud en het afvoeren van volle afvalcontainers.

Bij de gemeentewerf kan elke inwoner van de gemeente terecht met grof huishoudelijk afval, bijvoorbeeld oude vloerbedekking, rommel na een garage- of zolderopruiming en grof tuinafval. Ook klein chemisch afval, asbest (onder voorwaarden en alleen op woensdagmiddag) en dode huisdieren kan men inleveren op de werf.. Medewerkers van Kringloopbedrijf Het Goed helpen op de gemeentewerf de bruikbare goederen van het afval te scheiden.

Voor vragen over het brengen van afval is de gemeentewerf bereikbaar onder telefoonnummer 291653.