Gemeente Amsterdam


|
Terugdringen overlast leggen kabels en leidingen

Terugdringen overlast leggen kabels en leidingen

Om de overlast die veroorzaakt wordt door het leggen van kabels en leidingen terug te dringen gaat de gemeente bij het uitgeven van de vergunningen en ontheffingen een strikter gebruik maken van de bestaande regelgeving. Door bij het uitgeven van de vergunningen en ontheffingen eisen te stellen aan het moment, duur, plaats en wijze van uitvoering kan worden voorkomen dat straten meer keren per jaar worden opengebroken en kunnen werkzaamheden eventueel worden geclusterd.

De richtlijnen hiervoor zijn door het Bureau Bereikbaarheid Binnenstad in kaart gebracht, waarmee het college van B&W heeft ingestemd. Door de bestaande juridische mogelijkheden beter te benutten kunnen werkzaamheden gelijktijdig met herprofileringen of andere ingrijpende werkzaamheden worden toegestaan of binnen een speciaal hiervoor aangewezen periode.

Deze richtlijnen zullen gelden voor zowel de gemeentelijke APV voor de kabel- en leidingbeheerders, als de telecommunicatieverordening voor de beheerders van kabelnetwerken voor openbare
telecommunicatiediensten.

Behandeling in de raadscommissie is op 7 juni.

Rob Kaercher

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 16-05-2001