Gemeente Amsterdam


|
Ook Amsterdams Lyceum en Montessori-Lyceum kunnen bouwplannen uitvoeren

Ook Amsterdams Lyceum en Montessori-Lyceum kunnen bouwplannen uitvoeren

Het college van B&W heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van de kredieten voor de uitvoering van het Huisvestingsprogramma onderwijs 2000-2001. In totaal is hiermee ongeveer 90 miljoen gulden ( 40,84 miljoen) gemoeid. Hierdoor kunnen dertien scholen voor voortgezet en een school voor (voortgezet) bijzonder onderwijs hun bouwplannen daadwerkelijk realiseren. Het college heeft de bedragen, die eerder door de gemeenteraad waren vastgesteld, aangepast aan het per 1 januari 2001 verhoogde BTW-tarief.

Twee scholen, het Amsterdams Lyceum en het Montessori-Lyceum zijn bij de aanbesteding van de bouwplannen de afgelopen maanden geconfronteerd met een aanzienlijk hogere aanneemsom dan waarvoor in het Huisvestingsprogramma goedkeuring is verleend. De plannen zijn nogmaals volledig bekeken op noodzaak en zo sober mogelijke uitvoering van onderdelen.

Bij het Amsterdams Lyceum zijn de meerkosten onder meer te wijten aan de eis van het stadsdeel om de gymzaal dieper te leggen, aan het feit dat de te verplaatsen grond is vervuild en moet worden gesaneerd, en asbest is aangetroffen in het deel van het schoolgebouw dat wordt gerenoveerd. De totale meerkosten bedragen 2,4 miljoen gulden ( 1,09 miljoen) .

Bij het Montessori-Lyceum zitten de meerkosten vooral in de hogere bouwkosten en bedragen 2,1 miljoen gulden ( 0,95 miljoen).

Behandeling in de raadscommissie is op 7 juni en in de gemeenteraad op 20 juni.

Marga Kuperus

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 16-05-2001