Gemeente Nijmegen

Samenwerken voor integratie allochtonen op arbeidsmarkt

Op woensdag 16 mei 2001 vindt een
Burgermeester-Ondernemers-Bijeenkomst plaats bij Philips te Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de wijze waarop het bedrijfsleven een bijdrage kan leveren aan de participatie en integratie van allochtonen op de arbeidsmarkt. Deze bijeenkomst komt voort uit een samenwerking tussen Philips, het Regionaal Opleidingencentrum Nijmegen (ROC) en de gemeente Nijmegen.

Het Philips Werkgelegenheidsplan is een voorbeeld van de integratie van allochtonen op de arbeidsmarkt. Door samenwerking met diverse partijen zijn er nu 50 allochtonen in opleiding bij het ROC met een werkervaringsplaats bij Philips. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en WAALWERK hebben actief meegewerkt aan de werving en toeleiding.

Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Van Rumund namens de burgemeester een toelichting geven op het gemeentelijk arbeidsmarktbeleid en de samenwerking met het bedrijfsleven. Vervolgens zullen Philips en het ROC presentaties verzorgen: 1) algemeen verhaal over het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP), 2) kritische succesfactoren van het Philips WGP en 3) een interview met een startende werknemer uit het WGP-project. Ook wordt er door het ROC onder andere ingegaan op het zogenaamde Kleefse Waard project. Na deze presentaties krijgen de genodigden een rondleiding langs een fabriek van Philips. Tot slot wordt er door de gemeente Nijmegen ingegaan op de inzet van gemeentelijke arbeidsmarktinstrumenten zoals het PTT Post-project voor nieuwkomers en een project bij de Hermes Groep nv.

Ondernemers en pers zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen van 13.30 - 17.30 uur. Zij dienen zich uiterlijk een dag van te voren telefonisch aan te melden bij mevrouw A. Kanselaar van Philips, telefoonnummer 024-3532968.