Rijksuniversiteit Groningen

RUG-studenten vliegen uit

Onder de titel 'Spread your Wings' organiseren het Studentenadviesbureau Groningen (STAG), het Bureau Internationale Samenwerking (BIS) en de Werkgroep Internationalisering Groninger Studenten (WINGS) een evenement voor alle 2e en 3e jaars RUG-studenten die een verblijf in het buitenland overwegen. Er zijn voorlichtings-bijeenkomsten over populaire regio's in de wereld, praktische tips voor een verblijf in het buitenland, een workshop onder de titel "Ben ik eigenlijk wel geschikt om in het buitenland te gaan studeren?", een breed opgezette informatiemarkt en een bijzonder 'fusion'-buffet, waar RUG-studenten met buitenlandse gaststudenten van de RUG aan tafel gaan.

Het evenement is uniek, omdat het een samenwerking betreft tussen een groep enthousiaste studenten van WINGS en de professionals van de RUG voor wat betreft de internationalisering. Bij zowel voorbereiding als de uitvoering zijn deze keer ook de faculteiten ingeschakeld: zij verstrekken specifiek facultair gerichte informatie.

Daarnaast wordt de ervaring van RUG-studenten in het buitenland gekoppeld aan de ervaringen van buitenlandse gaststudenten.

Honderden RUG-studenten gaan ieder jaar weer naar het buitenland om daar een deel van hun studie te volgen, of om bijvoorbeeld bij een buitenlands bedrijf stage te lopen. De RUG stimuleert dergelijke activiteiten onder andere met een eigen fonds (het Marco Polo fonds) en door het werven van subsidies bij onder meer de Europese Unie in het kader van het SOCRATES-programma. Door een verblijf in het buitenland tijdens de studie hebben studenten na afloop van hun studie een streepje voor bij sollicitaties. De RUG vindt het dan ook belangrijk dat de studenten al op een vroeg moment in hun studie tenminste gaan nadenken over een buitenlands studieverblijf of een stage over de grenzen. Op diverse momenten in het jaar worden er daarom op uiteenlopende wijze voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

Spread your Wings begint met een openingslezing door de Rector Magnificus van de RUG, prof.dr. D.F.J. Bosscher. Daarna kan iedereen twee workshops naar eigen keuze volgen. Na de fusion-maaltijd volgt het tweede deel van het programma, met opnieuw de mogelijkheid om twee workshops te volgen. De informatiemarkt is de gehele tijd geopend.

Datum en tijd

woensdag 16 mei 2001, 16.00-21.30 uur

Titel

Spread your wings

Plaats

Toegang

Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

De toegang is gratis voor studenten van de RUG. Deelname aan het buffet kost f 12,50. Kaarten daarvoor verkrijgbaar vanaf 10 mei bij het STAG, Uurwerkersgang 10 en in de hal van de Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4, Groningen

Organisatie

Werkgroep Internationalisering Groninger Studenten (WINGS), Studentenadviesbureau Groningen (STAG) en Bureau Internationale Samenwerking (BIS) van de RUG

Informatie

Rita de Weert (STAG), tel. (050)363 46 65, Han Borg (BIS), tel. (050)363 54 20, e-mail: international.relations@bureau.rug.nl of www.oprit.rug.nl/wings

Personalia

Benoeming