Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 16 mei 2001 Persbericht 2001/32

Raad van State geeft groen licht voor De Vosholen

Op 14 mei jongstleden heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan De Vosholen. Hiertegen was een tweetal beroepen ingesteld. De Raad van State heeft beide beroepen ongegrond verklaard. Als gevolg hiervan kan de bouw van de eerste fase (plandeel I) van De Vosholen doorgaan.

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op 22 juni 1999 het bestemmingsplan reeds vastgesteld. Gedeputeerde staten van Groningen hebben het plan vervolgens grotendeels goedgekeurd. Alleen het gebied waar een nieuw aan te leggen weg aangesloten wordt op de bestaande Klinker is nog niet goedgekeurd. Dit gebied valt onder het tweede plandeel van de wijk en wordt voorlopig niet uitgevoerd.

Een tweetal tuinders heeft beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan, maar de Raad van State oordeelde dat het bestemmingsplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Concreet betekent dit dat de gemeente tot onteigening van de betreffende bedrijven kan overgaan. Maar zover is het nog niet: eerst wordt geprobeerd om in goed overleg met de tuinders een oplossing te vinden.

Tegen de geplande geluidswal, die tussen de bestaande spoorweg en de nieuwe wijk komt, is ook beroep ingesteld. Gevreesd werd dat de wal de bestaande bebouwing aan de Middenstraat zou belasten. De Raad van State heeft ook dit beroep ongegrond verklaard. In verband met het uitzicht vanuit de woningen aan de Middenstraat zal de geluidswal geplaatst worden op een ruime afstand van de gevels van deze woningen. De wal wordt zodanig aangelegd dat er geen extra geluidsoverlast aan de zijde van de Middenstraat ontstaat.

De bouw van de eerste woningen in De Vosholen zal eind 2001 van start gaan. In de eerste fase (het oostelijk deel) zullen circa 130 woningen gebouwd worden, voornamelijk halfvrijstaand. De verkoop start in de eerste week van juni.

(top)