DSM

16 mei 2001

DSM krijgt eervolle vermelding Responsible Care-prijs 2001

Bij de uitreiking van de VNCI Responsible Care-Prijs 2001 in Rotterdam heeft DSM, samen met Emmtec uit Emmen, een eervolle vermelding gekregen vanwege beide inspirerende voorbeelden van Responsible Care.

De jury omschrijft de eervolle vermelding voor DSM als volgt: "Op de DSM-locaties in Geleen en Delft worden sinds vorig jaar alle zogeheten ongewone voorvallen door het bedrijf zo snel mogelijk, doch uiterlijk 48 uur, publiek gemaakt op de eigen internetsite. Het feit dat DSM met dit project openheid naar de maatschappij tot een onderdeel van haar interne cultuur heeft gemaakt, verdient naar de mening van de jury veel lof."

De Responsible Care-Prijs 2001 is dit jaar gewonnen door AKZO Nobel Chemicals in Hengelo met het project: Chemieterrein wordt duurzame containerterminal. De bouw van die terminal levert een besparing van vier miljoen vrachtwagenkilometers op.

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie stelde de Responsible Care-Prijs in om de sector scherp te houden voor verbeteringen op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van dr. P. Winsemius, met vertegenwoordigers van overheid, milieubeweging en chemische bedrijven.