Tie Holding NV

TIE GEWAARDEERD OM BIJDRAGE AAN EBXML

Laatste bijeenkomst ebXML sluitstuk anderhalf jaar werk aan Electronic Business Framework

woensdag, 16 mei, 2001

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce-bedrijf TIE voelt zich vereerd met de grote waardering die het heeft ontvangen voor de bijdrage die TIE leverde aan de totstandkoming van de definitieve standaard van ebXML. Deze waardering werd uitgesproken tijdens de laatste bijeenkomst vorige week in Wenen van een 18 maanden durend ebXML-initiatief, dat gesponsord werd door UN/CEFACT en OASIS.

UN/CEFACT en OASIS hebben bekendgemaakt dat deelnemers uit de gehele wereld akkoord zijn gegaan met de specificaties van ebXML, waardoor deze taal nu als standaard is erkend. Het ebXML-initiatief, dat begon in november 1999, is een modulair pakket van specificaties waarmee bedrijven, van welke grootte dan ook en waar ook ter wereld, zaken met elkaar kunnen doen via het Internet. Door het gebruik van ebXML kunnen bedrijven nu in een standaard wereldtaal zakelijke informatie uitwisselen, zakenrelaties opzetten, data in gemeenschappelijk taal uitwisselen en zakelijke processen nauwkeurig definiëren en registreren.

Vertegenwoordigers van TIE hebben in de afgelopen 18 maanden hard gewerkt om dit resultaat te bereiken, en waren verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle specificaties, rapportages en referentiedocumenten. Als lid van de stuurgroep van ebXML speelde Dick Raman, CEO van TIE, een leidende rol zelfs voordat het ebXML-initiatief was gestart. Raman liet in een vroegtijdig stadium zien hoe de standaardisatie van zakelijke processen kon worden gecombineerd met het sterke internetfundament XML. Het onderzoeksteam in TIE Product Development nam het voortouw in het bewerken van documenten voor de Core Components Team. Vooral de inzet voor het ebXML-woordenboek werd in Wenen zeer gewaardeerd. Alsmede het grondig herbestuderen van de documenten in het Quality Review Team en het tijdens demonstraties bewijzen van de vele toepassingen van de ebXML-standaard. Vertegenwoordigers van de Amerikaanse vestiging van TIE namen deel aan het Business Process Team en bewerkten de definitieve documenten in de Registry & Repository Team. TIE was bovendien sponsor van de ebXML-bijeenkomst vorige jaar in Brussel.

Nu de ebXML-specificaties zijn geratificeerd kan het framework worden geïmplementeerd bij bedrijven die zich ervan bewust zijn dat electronisch zakendoen de beste manier van zakendoen is. De implementatiefase kan nu van start, geheel in lijn met de strategie van TIE waar de focus ligt op de ontwikkeling van software-toepassingen waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen stroomlijnen met die van hun zakenpartners. TIE helpt haar klanten bij het maken van de stap naar electronische samenwerking met handelspartners en om de omschakeling te maken naar een open op wereldstandaard gebaseerde manier van electronic commerce. De softwarepakketten van TIE helpen klanten om hun interne systemen aan te sluiten bij die van hun handelspartners, waardoor zaken efficiënter verlopen en er kan worden bespaard op de kosten. TIE gaat door met het ontwikkelingen van uitbreidingen op het softwarepakket Enterprise Portal dat gebruikers in staat stelt om stap voor stap te groeien in de implementatie van het ebXML-framework.

Profiel ebXML

ebXML (www.ebXML.org) is een international initiatief opgericht door UN/CEFACT en OASIS in 1999 met als doel om in 18 maanden technische basis te onderzoeken en te identificeren waarop de wereldwijde implementatie van XML (Extensible Markup Language) kan worden gestandaardiseerd. Doel van ebXML is het mogelijk maken van een open handel tussen organisaties ongeacht de grootte of geografische ligging door XML als een consistente manier te gebruiken om zakelijke informatie electronisch uit te wisselen.

Profiel TIE

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus ( (info@TIEglobal.com))
Tel. (020) 658 99 03
Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.