UCC Holding NV


Nieuwegein, 16 mei 2001

VOORGENOMEN BOD OP UCC ONTWIKKELT ZICH VOORSPOEDIG

UCC verwacht dat het biedingsbericht van de Franse ICT-vennootschap Transiciel op 23 mei a.s. beschikbaar zal komen en dat het openbare bod van Euro 7 op alle uitstaande aandelen van UCC besproken zal kunnen worden op de jaarlijkse Vergadering van Aandeelhouders die op 14 juni a.s. zal plaatsvinden. Voorts deelt UCC mede dat de resultaten van UCC Groep N.V. (UCC) uit Nieuwegein zich in het eerste kwartaal van 2001 positief ontwikkeld hebben. Bij een bescheiden omzetdaling ten opzichte van het eerste kwartaal 2000 steeg de nettowinst behoorlijk ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2000. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht de Raad van Bestuur in 2001 verdere groei te kunnen realiseren.

Gang van zaken in het eerste kwartaal 2001

UCC Management Consultants
Deze activiteit, opgestart in 2000, heeft een voortvarende ontwikkeling doorgemaakt. Het aantal medewerkers is inmiddels gegroeid tot circa 20 professionals. In combinatie met de andere werkmaatschappijen is UCC Groep NV in staat om te voorzien in de totale ICT-behoefte van haar klanten.

UCC Business Solutions
In het eerste kwartaal van 2000 moest worden geconstateerd dat de bezetting van de medewerkers door een tegenvallende markt achterbleef. In 2001 is een verbetering opgetreden ten opzichte van deze situatie en heeft het vernieuwde business model gestalte gekregen. Wel heeft de verdere vormgeving van het nieuwe business model tijdelijk een groter beslag gelegd op de organisatie.

UCC Infra Management
Deze divisie, opgestart in 2000, bevindt zich nog steeds in een fase van uitbouw. In het eerste kwartaal heeft deze divisie zich redelijk positief ontwikkeld, wat heeft geleid tot een winstbijdrage in maart.

Flow Nederland
De SAP-markt heeft zich in het eerste kwartaal van 2001 voortvarend ontwikkeld. Flow Nederland heeft hiervan de vruchten kunnen plukken. Flow Nederland heeft in toenemende mate uitzicht op interessante projecten en verwacht in 2001 een verdere groei te kunnen realiseren.

Overige activiteiten
Aangezien UCC Automation Technology, UCC Econom-i en UCC Solutions niet langer tot de kernactiviteiten van de onderneming behoren, worden deze afgebouwd. Verwacht wordt dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, deze afbouw wordt afgerond voor het einde van het derde kwartaal.

Vooruitzichten
De ICT-markt lijkt zich in 2001 enigszins te herstellen. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht de Raad van Bestuur in 2001 verdere groei te kunnen realiseren.

Recente ontwikkelingen
Op 1 mei jongstleden heeft Transiciel bekendgemaakt voornemens te zijn een openbaar bod uit te brengen van Euro 7 per aandeel in contanten op alle uitstaande gewone aandelen van UCC. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen ondersteunen het bod van Transiciel. UCC onderkent het belang van schaalgrootte om totaaloplossingen aan te kunnen bieden aan haar klanten. Transiciel, een Franse ICT-dienstverlener met een uitstekend track record, biedt UCC en haar medewerkers stabiliteit en groeimogelijkheden voor de toekomst.

Profiel UCC
UCC is een dienstverlener op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). De onderneming is opgedeeld in vier werkmaatschappijen, te weten UCC Management Consultants, UCC Business Solutions, UCC Infra Management en Flow Nederland. UCC Management Consultants levert topconsultants, interimmanagers en projectmanagers op strategisch niveau. UCC Business Solutions richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige ICT-oplossingen. UCC Infra Management richt zich op het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren. Flow Nederland richt zich op de proceskant van bedrijven waarbij het deze processen beschrijft, analyseert en optimaliseert om daarna als officiële SAP Implementatie Partner ook de eventuele SAP-implementatie voor haar rekening te nemen. Daarnaast draagt FLOW vanuit een procesoriëntatie zorg voor opleidingen van eindgebruikers en professionals. UCC levert haar producten voornamelijk aan eindgebruikers van ICT, waaronder ABN AMRO, Ahold, KPN Telecom, Rabobank, Robeco en diverse Ministeries. In 2000 boekte UCC een nettowinst voor incidentele resultaten van EUR 2,2 miljoen op een netto-omzet van EUR 38,3 miljoen.

Voor nadere informatie
UCC Groep N.V., de heer drs. P.C.J. Peters, Voorzitter Raad van Bestuur, 030 - 6008600.