Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht

N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH)

Benoeming lid Raad van Bestuur

Met ingang van 1 juni 2001 is de heer drs. J.E. Vaandrager (57) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) van TKH. De Centrale Ondernemingsraad heeft positief advies uitgebracht en de Aandeelhouderscommissie is over deze benoeming geïnformeerd.

De heer Vaandrager is vanaf 1997 werkzaam geweest als directievoorzitter bij Schmalbach-Lubeca Nederland. Daarvoor was hij onder meer lid Raad van Bestuur van Thomassen & Drijver Verblifa / Schmalbach-Lubeca.

Haaksbergen, 16 mei 2001

Raad van Commissarissen

Voor nadere informatie: tel. (053) 5732 900

Internet site: www.tkh.nl

Profiel

N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die actief is als leverancier van systemen en netwerken in de informatie- en telecommunicatietechnologie en electrotechniek. De focus van de onderneming richt zich op ICT-systemen en -netwerken en op de productie van en de handel in speciaalkabel. Met systeemontwerp, one-stop-shopping en turnkey-leveringen bereikt TKH haar doelstelling van optimale dienstverlening aan de klant.

Over 2000 behaalde TKH met 2.970 medewerkers een omzet van EUR 586 miljoen en een nettowinst van EUR 30,8 miljoen. De doelstelling is in de voor de onderneming relevante marktsegmenten een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei te realiseren van ten minste 15%, zowel autonoom als door middel van acquisities, met een gemiddelde winstgroei van tenminste 10% per aandeel. TKH is zich bij de realisatie van haar financiële doelstellingen bewust van haar positie, verantwoordelijkheden en verplichtingen ten opzichte van alle relevante belangengroepen van de onderneming.

Voor een sterke focus van de kernactiviteiten zijn deze met ingang van 2001 geconcentreerd in twee kerngroepen: de kabelgroep en de technische handelsgroep. Verder is de marktgerichtheid verbeterd. "Market groups" benadrukken de totale activiteiten van TKH als leverancier van systemen en netwerken in de ICT-sector en elektrotechnische sector. De samenhang tussen de kabel- en technische handelsgroep wordt hiermee verder vergroot. Continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling zorgt voor een geavanceerd producten- en dienstenpakket. Dit wordt verkocht in met name Noordwest- en Oost-Europa. Tevens is er een belangrijke en groeiende marktpositie in Zuid-Oost Azië en in China.