Gemeente Zwolle

Officiële opening wijkservicepunten op 16 mei
as.
Datum uitgave: 15-05-2001

Onderwerp :Wijkgericht werken

Komende woensdag, 16 mei, vindt de officiële opening plaats van de wijkservicepunten in de gebieden Zwolle Oost, Zwolle Noord en Zwolle Zuid.

Wethouder Jaap Baarsma, die onder meer het wijkgerichte werken in zijn portefeuille heeft, verricht om 16.30 uur in de foyer van het stadhuis de centrale aftrap. Als onderdeel hiervan overhandigt hij aan de drie wijkwethouders Berends, Van Dooremolen en Van Hasselt de sleutels van de drie wijkservicepunten. De drie wijkwethouders reizen vervolgens rond 17.00 uur af naar hun wijkservicepunt om daar een officiële openingshandeling te verrichten en onder het genot van een hapje en een drankje de opening in het gezelschap van wijkbewoners te vieren.

De wijkservicepunten die worden geopend zijn: Wijkservicepunt Noord, Beethovenlaan 394 Wijkservicepunt Zuid, Ministerlaan 197
Wijkservicepunt Oost, Simon Van Slingelandtplein 30.

In het wijkservicepunt kunnen wijkbewoners terecht met vragen, klachten of ideeën over hun leefomgeving. Daarnaast kan men in het wijkservicepunt informatie krijgen over de gemeentelijke plannen die de wijk aangaan. Tevens is het wijkservicepunt de werkplek van de wijkcoördinator en de wijkopzichter.

Met het realiseren van deze drie wijkservicepunten zet de gemeente weer een stap in het wijkgerichte werken. Alhoewel de wijkservicepunten op dit moment nog hoofdzakelijk een gemeentelijke aangelegenheid zijn, streven zowel de gemeente als de samenwerkingspartners in het wijkgerichte werken er naar om de wijkservicepunten uit te laten groeien tot een centraal punt in de wijk waar wijkbewoners terechtkunnen voor zaken die niet alleen betrekking hebben op de gemeente, maar ook op alle in de wijk actieve instellingen. Dit kan er op den duur bijvoorbeeld toe leiden tot medewerkers van de genoemde instellingen gezamenlijk in het wijkservicepunt hun huisvesting krijgen, of in de wijkservicepunten spreekuren houden. In het wijkservicepunt Noord, dat in het wijkcentrum Holtenbroek is gevestigd, is al sprake van een gezamenlijke balie.

Bron: Afd. Communicatie
Datum van 15-05-2001 tot 19-05-2001