Amsterdam, 10 mei 2001

BERICHT AAN DE PERS

JEUGDPErsconferentie n.a.v. Nationaal onderzoek leesgedrag basisschoolleerlingen

¨ Internet/computergebruik is aanzienlijk toegenomen afgelopen jaar; ¨ Het computergebruik gaat vooral ten koste van het lezen van boeken; ¨ Tijdsgebrek en saaiheid van leesmateriaal voor scholieren voornaamste redenen voor niet-lezen; ¨ Huiswerk primair onderwijs = spreekbeurten en/of werkstukken; ¨ Wat en hoe lang leest de jeugd in vrije tijd?; ¨ Enzovoort, enzovoort.

Stichting Krant in de Klas nodigt u uit om op woensdag 16 mei 2001 aanwezig te zijn bij de persconferentie Leeswereld. Tijdens deze persconferentie zullen leerlingen van groep 7/ 8 van het basisonderwijs na gebruik van het Leespaspoort tijdens het schooljaar o.a. de bovenstaande resultaten presenteren:

De scholieren zullen zelf de resultaten aan de aanwezige pers meedelen. Zij zullen ook vragen van de pers beantwoorden en reageren op de meegedeelde resultaten.

Het Leespaspoort is een initiatief en uitgave van Stichting Krant in de Klas, bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Ruim 80.000 leerlingen hebben dit schooljaar met het Leespaspoort gewerkt.

De persconferentie vindt plaats in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. U bent woensdagmiddag vanaf 14.30 uur van harte welkom. De leerlingen die de persconferentie verzorgen, zullen Leesklasdiploma's ontvangen uit handen van de ondervoorzitter van de Tweede Kamer, mevr. M.J.A. van der Hoeven. Zij heeft toegezegd om 14.30 uur aanwezig te zijn. De scholieren zullen ook in de gelegenheid gesteld worden haar enige vragen te stellen. Om 16.15 uur eindigt de persconferentie.