P E R S B E R I C H T S-WERELDS GROOTSTE BELEGGINGSSITE MORNINGSTAR BUNDELT KRACHTEN MET ALEX AMSTERDAM, woensdag 16 mei 2001 Morningstar, s werelds grootste beleggingsfondsensite, bundelt de krachten met Alex, het populaire beursordersysteem van Bank Labouchere">

Alex geeft gebruikers toegang tot beleggingsfondsensite "urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w = "urn:schemas-microsoft-com:office:word">

P E R S B E R I C H T

S-WERELDS GROOTSTE BELEGGINGSSITE MORNINGSTAR

BUNDELT KRACHTEN MET ALEX

AMSTERDAM, woensdag 16 mei 2001

Morningstar, s werelds grootste beleggingsfondsensite, bundelt de krachten met Alex, het populaire beursordersysteem van Bank Labouchere. Op de internetsite van Alex levert Morningstar de gebruikers van Alex gratis toegang tot de uitgebreide en diepgaande analyses van Morningstar over alle Nederlandse beursgenoteerde fondsen en alle niet-beursgenoteerde buitenlandse fondsen die via Alex verkrijgbaar zijn.

Het van origine Amerikaanse Morningstar ging op 18 april jl. van start in Nederland. De informatie en analyses die morningstar.nl biedt, zijn voor de Nederlandse belegger van ongekende kwaliteit. De informatie en analyses worden bovendien dagelijks vernieuwd.

René Frijters, directeur van Alex: De populariteit van beleggingsfondsen stijgt met de dag en daarmee de behoefte aan betrouwbare analyses. Want welk beleggingsfonds geeft nu het beste rendement bij welk risico? En welk fonds past het beste in een portefeuille voor een meer gespreid risico? Door onze samenwerking met Morningstar kunnen we al onze klanten een uniek inzicht geven in de performance en portefeuille van alle fondsen die via Alex verkrijgbaar zijn.

Internet is voor de 3 miljoen actieve beleggers in ons land een steeds belangrijker middel om informatie te vergaren , stelt Steven Smit, algemeen directeur van Morningstar Benelux. Sinds de lancering van onze website vorige maand worden we dagelijks bezocht door enkele duizenden beleggers, meer dan we eigenlijk hadden verwacht. Uit onderzoek weten we dat beleggers vaker in fondsen investeren dan alleen in aandelen. In landen zoals Amerika en Frankrijk belegt men zelfs nog 2 tot 3 keer vaker in fondsen dan in Nederland.

De ratings die Morningstar afgeeft voor beleggingsfondsen zijn de meest gerenommeerde ter wereld. Wereldwijd wordt grote waarde gehecht aan de 'Morningstar-sterren'. Deze sterren zijn voor fondsbeheerders wat 'Michelin-sterren' zijn voor restauranthouders. Ook beleggers volgen de sterren van Morningstar. Zo wordt in de VS al het nieuwe geld dat naar fondsen gaat, vrijwel uitsluitend besteed aan fondsen met 3 of meer Morningstar-sterren. Morningstar werkt in de VS met partijen als E-Trade en Schwab.

PROFIEL MORNINGSTAR

Morningstar is onafhankelijk en biedt uitgebreide informatie en analyses over beleggingsfondsen. Morningstar levert bovendien financiële informatie aan prominente websites zoals Microsoft MoneyCentral, Quicken.com, America Online, Yahoo! Finance, en Netscape Personal Finance. In publicaties in gezaghebbende media zoals The Wall Street Journal, Barron s, Money, SmartMoney wordt Morningstar steevast opgesomd aan de top van lijsten met financiële sites. Morningstar behaalt de omzet voornamelijk uit het verkopen van onafhankelijke waarderingsinformatie aan banken, verzekeringsmaatschappijen, on-line brokers en mediabedrijven.

In de afgelopen drie jaar is Morningstar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 800 werknemers in de VS, Japan, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Hongkong, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Morningstar verzamelt, beoordeelt en publiceert informatie over meer dan 50.000 beleggingsfondsen en aandelen wereldwijd.

Morningstar is 16 jaar geleden opgericht en heeft de technologische revolutie aangegrepen om s werelds grootste bron van beleggingsinformatie te worden. Doel is om het investeren een nieuwe inhoud te geven door het verstrekken van onafhankelijke informatie, analyses en beleggingstools.

PROFIEL ALEX

Alex is een full service e-broker en is toegankelijk via internet, voice response systeem en een medewerker. Met dit geïntegreerde multi-mediale systeem kunnen beleggers razendsnel transacties uitvoeren op alle Eurobeurzen en de belangrijkste Noordamerikaanse beurzen. Alex is de financiële supermarkt voor alle soorten effecten, als aandelen, warrants, opties en futures. Daarnaast biedt Alex ook handel in beleggingsfondsen van gerenommeerde buitenlandse fondsbeheerders, die noteren aan Euronext Amsterdam.

Alex is gestart op 1 mei 1999 en heeft ruim 40.000 klanten. Alex heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot marktleider in het segment van de actieve particulieren. Alex verwerkte in 2000 voor haar klanten meer dan 1,6 miljoen orders. Alex is een systeem van Labouchere nv.

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO S KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Steven Smit, algemeen directeur Morningstar Benelux

Tel: 020 7504255

Email: steven.smit@morningstar.nl

www.morningstar.nl

Paasheuvelweg 39F
1105 BG Amsterdam