KPNQwest NV


- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 16 mei 2001

PAYBOX STELT DANKZIJ KPNQWEST MOBIELE BELLER IN STAAT OM ELEKTRONISCH TE BETALEN

KPNQwest, het toonaangevende pan-Europese datacommunicatie bedrijf, en Paybox.net, een joint venture van Deutsche Bank, Debitel, Lufthansa Systems, Hewlett-Packard, Oracle en Compaq, hebben aangekondigd samen te werken aan de uitrol van mobiele e-betalingssystemen in Europa en de Verenigde Staten.

De Paybox betalingsdienst, welke gebruik maakt van de KPNQwest IP infrastructuur om mobiele operators binnen Europa te verbinden, stelt klanten in staat om geld over te maken van de ene mobiele telefoon naar de andere, veilig op internet te winkelen, een taxi te betalen of aankopen in een winkel af te rekenen. De klant is niet verplicht enige persoonlijke informatie aan te leveren, zoals creditcard nummers. Dit maakt het elektronische systeem eén van de meest veilige op de markt. Gebruik van de dienst is gratis voor de mobiele beller, en vereist slechts een Paybox account en pincode.

KPNQwest verzorgt voor Paybox een 34 Mbit/s verbinding met de KPNQwest EuroRings, ten behoeve van een maatoplossing van VoIP Transit voor betalingsautorisatie toepassingen en beveiligde transacties. Het systeem, dat al operationeel is in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Zweden, wordt de komende weken uitgebreid naar Groot Brittannië en de Verenigde Staten.


*Voor KPNQwest is deze overeenkomst erg belangrijk omdat het ons in staat stelt onze pan-Europese IP infrastructuur met de mogelijkheden van Qwest in Noord-Amerika te verenigen. Dit resulteert in een naadloos en wereldwijd aanbod, dat ondermeer Europa van veilige mobiele betaaltransacties voorziet,* aldus Rhett Williams, Executive Vice President en Chief Marketing Officer bij KPNQwest. *Daarbij kunnen we zodoende de value chain verder ontwikkelen, een beveiligde transmissie infrastructuur aanbieden, en mobiele e-betalingsmogelijkheden wereldwijd uitbreiden.*

*KPNQwest is de enige provider die onze visie op hoge capaciteit en kwaliteit deelt,* zegt Holger Berndt, Directeur Infrastructuur en Operations bij Paybox. *We gebruiken de KPNQwest VoIP Transit solution om kosten te besparen met behoud van hoge betrouwbaarheid bij kritische diensten, zoals Caller ID. De dienst stelt ons verder in staat om onze Interactive Voice Response (IVR) service te centraliseren. Tegelijkertijd kunnen we tweemaal zoveel telefoontjes verwerken met dezelfde hoeveelheid bandbreedte, terwijl het kwaliteitsniveau geenszins wordt aangetast.
Paybox
Paybox.net AG, gevestigd in Frankfurt, Duitsland, is een innovatieve serviceprovider, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de eerste massa-marketing betalingsmethode voor mobiele telefoons ter wereld. Via Paybox kunnen mobiele telefoongebruikers snel, comfortabel en veilig on line winkelen, pre-paid kaarten aanvullen, restaurant- of hotelrekeningen voldoen, geld overmaken naar een andere mobiele telefoon, of geld opvragen van andere geregistreerde Paybox gebruikers. Deutsche Bank AG heeft een 50% participatie in paybox.net AG en Debitel AG heeft een 4.8% aandeel in het bedrijf. Paybox.net heeft tevens partnerships gesloten met een aantal bekende organisaties zoals Lufthansa Systems, Oracle, Compaq, Hewlett-Packard en Intershop. De internationale uitrol van paybox.net AG begon in Duitsland in juli 2000, en heeft zich uitgebreid naar Oostenrijk. Spanje en Zweden begin dit jaar. Paybox wil in de nabije toekomst haar activiteiten uitbreiden naar meer landen.

KPNQwest
KPNQwest (Nasdaq & ASE: KQIP) is een toonaangevende, op faciliteiten gebaseerde pan-Europese leverancier van datacentrische Internet Protocol (IP) diensten. Zij maakt gebruik van een 20.000 km lang netwerk van glasvezel, dat 50 steden in geheel Europa met elkaar verbindt, en een volledige portefeuille aan datacentrische IP-diensten en andere geavanceerde telecommunicatiediensten verschaft. KPNQwest is een van de grootste ISP's in Europa, met activiteiten in 15 landen. Het bedrijf bezit 12 CyberCentres* en heeft aangekondigd om niet minder dan 18 mega-CyberCentres door heel Europa te bouwen op haar glasvezel EuroRings netwerk met top capaciteit, om web-hosting, het gezamenlijk delen van applicaties en telehousing diensten mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.kpnqwest.com


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (