Nokia en Internet Security Systems (ISS) maakten vandaag de verruiming bekend van hun bestaande samenwerkingsverband voor de bescherming van klanten zoals ondernemingen en leveranciers van ingehuurde diensten. Dit nieuwe akkoord verbreedt de draagwijdte van de relatie tussen ISS en Nokia tot de ontwikkeling van de beste intrusiedetectieoplossing op ondernemingsniveau, RealSecure(tm) for Nokia. Het akkoord omvat ook aanbiedingen en gezamenlijke channel- en marketingactiviteiten die het bereik van de bedrijven in het aanleveren van vereenvoudigde beveiligingsoplossingen aan partners en klanten over de hele wereld zal verbreden.

Voor meer informatie, vindt u hierbij het volledige persbericht. Met vriendelijke groeten,
Sylvia


PERSBERICHT

Nokia en Internet Security Systems verruimen samenwerking met het oog op effectieve informatiebescherming door intrusiedetectie

ISS noemt Nokia de best denkbare oplossing
voor zijn Managed Security Services

Leidschendam - 15 mei 2001 - Nokia (NYSE: NOK) en Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) maakten vandaag de verruiming bekend van hun bestaande samenwerkingsverband voor de bescherming van klanten zoals ondernemingen en leveranciers van ingehuurde diensten. Dit nieuwe akkoord verbreedt de draagwijdte van de relatie tussen ISS en Nokia tot de ontwikkeling van de beste intrusiedetectieoplossing op ondernemingsniveau, RealSecure(tm) for Nokia. Het akkoord omvat ook aanbiedingen en gezamenlijke channel- en marketingactiviteiten die het bereik van de bedrijven in het aanleveren van vereenvoudigde beveiligingsoplossingen aan partners en klanten over de hele wereld zal verbreden.

"Nokia en ISS delen een gelijkaardige missie in het aanleveren van eenvoudige oplossingen voor veiligheidsbeheer die de integriteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de digitale activa van onze klanten effectief moeten beschermen", zei Greg Shortell, vice-president Global Sales & Marketing van Nokia Internet Communications. "Ons verruimd partnership levert cruciale beveiligingsoplossingen waaronder de baanbrekende intrusiedetectieoplossing RealSecure for Nokia en schaalbare ingehuurde beveiligingsdiensten. Het zal onze channelpartners ook helpen zich beter uit te rusten om deze oplossingen met succes aan de eindgebruikers te leveren."

"ISS noemt Nokia zijn best denkbare oplossing voor het leveren van diverse ingehuurde beveiligingsdiensten zoals Managed Firewall/VPN en Intrusion Protection", zei Steve Gant, vice-president New Ventures voor Internet Security Systems. "Nokia's unieke architectuur, betrouwbaarheid en beheerbaarheid op afstand zal ons in staat stellen om onze toonaangevende ingehuurde beveiligingsdiensten rendabel te leveren aan klanten op ondernemingsniveau maar ook aan kleine en middelgrote bedrijven."

Het verruimde akkoord is ontworpen om beide ondernemingen de kans te geven hun intentie waar te maken om resellers een ervaring van wereldklasse te schenken in de domeinen van orderuitvoering, autorisering en globale servicekwaliteit. RealSecure for Nokia is een ideale oplossing voor partners in het distributiekanaal, en dit door zijn rendabiliteit, plug-and-play en snelle inschakeling. Nokia en ISS zullen samenwerken om het distributiekanaal verkoop- en technische training te leveren naast marketingprogramma's en activiteiten voor het scheppen van de vraag.

"Dankzij het installatiegemak en de beperkte beheer-overhead hebben we een uitzonderlijke groei gemerkt in het gebruik van de Security Appliances op hardwarebasis", stelt Charles Kolodgy, IDC's Internet Security Research Manager. Hij meldt voorts dat Security Appliances aanslaan bij de klanten. "Wij denken dat de inkomsten voor Firewall Appliance in 1999 én in 2000 verdubbeld zijn. In 1999 vormden ID Appliances (intrusiedetectie) zowat de helft van de ID-softwaremarkt, maar we verwachten dat de twee ID-markten tegen 2001 ruwweg vergelijkbaar zullen zijn."

De intrusiedetectieoplossing RealSecure for Nokia
Nokia en ISS blijven zich engageren voor de ontwikkeling en levering van toonaangevende bescherming tegen intrusie met hun strak geïntegreerde plug-and-play intrusiedetectieoplossing op ondernemingsniveau RealSecure(tm) for Nokia. De in april aangekondigde nieuwe versie RealSecure for Nokia 5.0 is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de engineeringteams van ISS en Nokia die voortbouwden op ISS' toonaangevende software voor netwerkintrusiedetectie RealSecure en Nokia's unieke vermogen om specifiek hiervoor
ontwikkelde hardware-subsystemen te optimaliseren met een stabiel besturingssysteem (IPSO(tm)) en IP-netwerkfunctionaliteit. RealSecure for Nokia is gemakkelijk in te zetten op sleutelposities op het netwerk. Bovendien laat het makkelijk updates toe waardoor het verkeer voortdurend gecontroleerd wordt. Aanvallen op de beveiliging worden zo onmiddellijk opgemerkt en RealSecure for Nokia reageert automatisch om het effect van ongewenste intrusie te beperken. Door Nokia's doelgericht gebouwde platform en zijn gebruikersvriendelijke configuratie en management-utility's (Nokia Network Voyager en Horizon Manager) te combineren met de RealSecure managementconsole van ISS, is de IDS-oplossing RealSecure for Nokia de gemakkelijkst te ontplooien en te beheren, en de meest rendabele doelgericht gebouwde intrusiedetectieoplossing op de markt.

Managed Security Services van Internet Security Systems De Managed Security Services van Internet Security Systems (ISS) leveren uitgebreide beveiligingsbescherming voor organisaties die zelf over onvoldoende tijd, expertise of aangepaste interne middelen beschikken om essentiële on-line informatiebronnen te beveiligen. Door dit nieuwe akkoord noemt ISS Nokia zijn best denkbare platform voor aanlevering van deze essentiële diensten aan partners en klanten over de hele wereld (met inbegrip van ISS Managed Firewall en ISS Managed Intrusion Protection). Dit akkoord bevestigt de betrokkenheid van ISS en Nokia om rendabele, schaalbare ingehuurde veiligheidsdiensten te leveren als optie voor klanten die hun beveiliging willen outsourcen.

Nokia IP Network Security Solutions combineren marktleidende beveiligingssoftware met IP-routing van wereldklasse. Eén en ander leidt tot snel ontplooibare en uiterst krachtige netwerkbeveiligingsoplossingen. Nokia biedt een volledige waaier oplossingen voor netwerkbescherming, -uitbreiding en -versnelling, ontworpen voor de meest veeleisende beveiliging.

Beschikbaarheid
De intrusiedetectieoplossing RealSecure(tm) for Nokia is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor alle netwerkapplicatieplatformen Nokia IP330, IP440, IP530 en IP650.
Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

Internet Security Systems (ISS)
Internet Security Systems is een toonaangevend globaal leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet, het beschermen van digitale activa en het garanderen van veilige en ononderbroken e-business. ISS is met zijn toonaangevend aanbod van intrusiedetectie en kwetsbaarheidsinschatting, op afstand beheerde beveiligingsdiensten en strategische consultancy- en opleidingsaanbod een gewaardeerde veiligheidsleverancier voor meer dan 8.000 klanten over de hele wereld, waaronder 21 van de 25 grootste commerciële banken van de VS en de volledige top-10 van de telecombedrijven in de VS. Het in 1994 opgerichte ISS is gevestigd in Atlanta. ISS heeft bijkantoren in heel Noord-Amerika en is internationaal actief in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Voor aanvullende informatie bezoekt u de website van Internet Security Systems onder de URL www.iss.net, of belt u 888-901-7477.