Rotterdam, 16 mei 2001 - X-Hive Corporation, ontwikkelaar en leverancier van XML databases, heeft een Raad van Commissarissen benoemd. De nieuwe raad, die uit vijf leden bestaat, begeleidt het bedrijf bij haar streven uit te groeien tot een vooraanstaande speler in de groeiende markt van XML-database technologie.

"Onze RvC bestaat uit een combinatie van ervaren ondernemers, business angels en technisch specialisten die ons zullen bijstaan bij de verwezenlijking van onze doelstellingen", aldus Henk Compier, de CEO van X-Hive.

De leden van de Raad van Commissarissen

Max ten Dam is uitvoerend partner van Stirr IT Up, een organisatie voor management van investeringen en begeleiding in de IT-sector. Voordat Ten Dam Stirr IT Up oprichtte, was hij medeoprichter en algemeen directeur van TopSystems/Usoft. Ten Dam is bestuurder bij verschillende IT-bedrijven.

Martijn Janmaat is oprichter, voormalig algemeen directeur en lid van de Raad van Commissarissen van Nedgraphics. Het Utrechtse Nedgraphics Holding is ontwikkelaar en leverancier van ontwerp- en productiesoftware (Textile CAD/CAM) en e-commerce oplossingen voor textielproducenten in de hele wereld. Janmaat heeft ook zitting in de Raad van Commissarissen van Cyco Holding (EDM software, Rijswijk) en Datatrak Holding (software voor tracking en tracing, Maarssen).

Simon Kaastra is uitvoerend directeur van Ferro Techniek. Kaastra heeft uitgebreide ervaring in de industriële sector en bekleedt verschillende toezichthoudende functies.

Prof. dr. ir. Gert van der Steen is bijzonder hoogleraar informatiekunde, met als specialisme Uitwisselingstalen, aan de Universiteit van Utrecht. Van der Steen studeerde wiskunde, computerwetenschap en linguïstiek en heeft aan verschillende faculteiten gewerkt (Geneeskunde in Leiden, Economie in Rotterdam en Letteren in Amsterdam). Van der Steen is sinds 1988 actief in de wereld van de ICT. Hij voerde verschillende SGML/XML en computerlinguïstieke projecten uit als consultant, docent, ontwikkelaar en projectmanager.

Anthonie Zoomers is lid van de Executive Board van PCM Uitgevers N.V, een multimedia uitgeverij uit Amsterdam. Zoomers bekleedt hiernaast verschillende adviserende en toezichthoudende functies.

X-Hive Corporation
X-Hive Corporation is een snel groeiende onderneming op gebied van XML-databasetechnologie. Met X-Hive/DB stelt X-Hive haar klanten in staat om snel, efficiënt en tegen lage kosten applicaties te ontwikkelen. De open standaarden waarmee X-Hive en haar partners werken zijn hierbij een voorwaarde. X-Hive/DB is een met behulp van Java en XML technologie ontwikkeld database platform. Met dit product kunnen XML-documenten snel opgeslagen, doorzocht en getoond worden. X-Hive/DB is schaalbaar en ondersteunt open standaarden, waardoor het programmeren en integreren eenvoudig is. X-Hive/DB kan het kleinst denkbare element direct lokaliseren en ophalen uit grote documenten of verzamelingen documenten.

X-Hive Corporation is een actief lid van het World Wide Web Consortium (W3C) en is gevestigd in Rotterdam.