Nederlandse Kankerbestrijding

Publieksprijs ZON! Fashion Show

Deventer ontwerpers winnen publieksprijs KWF ZON! Fashion show

Amsterdam, 16 mei 2001 - De modeontwerpers Vincent de Vries en Yvonne Hillebrand uit Deventer zijn winnaar geworden van de publieksprijs voor de KWF ZON! Fashion show, die woensdagavond 9 mei op de Pier van Scheveningen plaatsvond. Tweede en derde werden Ageeth Meijer en Thera Hillenaar uit Amsterdam. Een vakjury riep op 9 mei Thera Hillenaar uit als winnaar, zij ontving de ZON! Fashion Award. De publieksprijs werd toegekend door enkele honderden toeschouwers. De winnaars ontvangen een oorkonde.

Met de show startte het KWF zijn zonnecampagne 2001 Geniet van de zon, maar maak t niet te gek. Het KWF heeft tot deze show besloten om te onderstrepen dat kleding de huid het beste beschermt tegen te veel zon. Tien modeontwerpers gingen in op de uitdaging om met ongebruikelijke materialen onorthodoxe ontwerpen te maken voor zonminnende, zonwerende en zonkoelende kleding. Op de KWF-website www.kankerbestrijding.nl zijn fotos van een aantal getoonde creaties te zien.

Met hun ontwerpen willen Vincent de Vries en Yvonne Hillebrand, werkzaam als stylisten bij EHCO-KLM Bedrijfskleding in Enschede, laten zien dat beschermende kleding tegelijkertijd modieus kan zijn. De materialen die zij verwerkten worden ook gebruikt in bedrijfskleding, zoals Siloflex, een gloednieuwe stof met minuscule glasvezelstipjes die licht weerkaatsen. De zonminnende creatie bestaat uit een broek met een gilettop, met daarover een hes. Om van de zon te genieten kunnen hes en gilettop worden uitgetrokken. Het zonkoelende ontwerp heeft een hoofddoek van goudkleurig gaas, die ruim om de schouders en bovenarmen valt. Hun zonwerende catsuit viel op door de mouwen, die openingen hebben bij de schouders en ellebogen. De draagster kan bepalen of de armen helemaal of gedeeltelijk tegen de zon worden beschermd.

Naast de drie winnende ontwerpen werden creaties getoond van Daryl van Wouw (Veenendaal), Zusjes aan Zee (Amsterdam), Neeltje Geurtsen (Arnhem), Michael van der Meide (Rotterdam), Wojciech Dziedzic (Amsterdam), Dick van der Vlies (Rotterdam) en Marijn Schrieken (Amsterdam). Onder de inzenders van de publieksjury werden drie Björn Borg-kledingbonnen verloot ter waarde van fl. 500.-. Deze zijn gegaan naar Rob van Breukelen uit Zaltbommel, Willeke Nobbe uit Pijnacker en Laura Oyevaar uit Den Haag.

Winnaars publieksjury