Neways Electronics International N.V.

Son, 16 mei 2001

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Neways Electronics International (Neways) heeft tijdens de vandaag in Eindhoven gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders de op 21 maart 2001 gepubliceerde jaarcijfers en de op 4 mei jl. aangekondigde maatregelen voor rendementsherstel toegelicht. Het volgende is medegedeeld:


· Het eerste kwartaal van 2001 is, met een autonome omzetgroei van 10% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2000, winstgevend afgesloten. Door de ongunstige marktontwikkelingen in de telecom- en halfgeleidersector en de daarmee samenhangende teruglopende orderontvangsten zullen de resultaten in het tweede kwartaal echter duidelijk minder zijn dan in het eerste kwartaal.

· De eerder aangekondigde maatregelen moeten dit jaar al leiden tot rendementsverbetering. Gezien de huidige onduidelijke marktontwikkelingen is het op dit moment nog te vroeg om concrete verwachtingen uit te spreken over omzet en resultaat voor het gehele jaar.
Dividend
Over het boekjaar 2000 vindt een dividenduitkering plaats naar keuze. De omwisselverhouding is vandaag vastgesteld op EUR 0,16 per gewoon aandeel in contanten dan wel 1/51 deel van een gewoon aandeel ten laste van de fiscaalvrije agioreserve.

Benoemingen
Neways maakt verder bekend dat de heer Drs. ir. B. Doorenbos (51) formeel is benoemd als Voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Doorenbos was voorheen gedurende vier jaar werkzaam als Bestuursvoorzitter van AXXICON Group N.V. Tevens is de heer Ing. H.W.T van der Vrande (45) benoemd als Lid van de Raad van Bestuur. De heer Van der Vrande was eerder Bestuursvoorzitter van het vorig jaar door Neways overgenomen Ripa Electronics.

Neways maakt op 21 augustus 2001 voorbeurs haar halfjaarcijfers bekend.
Meer informatie kunt U krijgen bij:


Drs. ir. B. Doorenbos (CEO)                 Drs. V.B.M. de Bok (CFO)         
Tel.   040 - 2679226                        Tel. 040 - 2679247
Mob. 06 - 53904218                      
Neways Electronics International N.V.
Adres hoofdkantoor: Postbus 69,  5690 AB  SON           Website: www.neways.nl

Neways Electronics International N.V. is een kennisintensieve en technologisch hoogwaardige one stop service provider op het gebied van klantspecifieke elektronische systemen voor toepassingen in eindproducten. De groep bestaat uit een groot aantal internationaal opererende bedrijven en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop en onderhoud van een breed scala aan producten voor de diverse technologische marktsectoren. Neways richt zich op kennisintensieve, hoge toegevoegde waarde producten in mid-volume tot hoog-volume productieseries. De producten lopen uiteen van kabelmodems en modules voor telefoniecentrales voor de telecomsector, dashboardmodules en ventilatorsystemen voor de automotive sector tot satellietsystemen en pacemakers voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en de medische sector. Daarnaast richt de onderneming zich ook op eindgebruikers in niche markten, waar het rechtstreeks hoge toegevoegde waarde producten, zoals industriële regelsystemen, voor ontwikkelt, produceert en verkoopt. Klanten van Neways zijn grote OEM's, zoals Philips, ASML, Lucent en Ericsson. Neways biedt werk aan ongeveer 1700 medewerkers. In 2000 werd een omzet gerealiseerd van EUR 220 miljoen. De onderneming is sinds 1986 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

Tot de Neways groep behoren de volgende bedrijven:

Neways Advanced Electronics B.V. - Son, Hoyte B.V. - Son, Ramaer B.V. - Helmond, Ramaer Protos & specialties B.V. - Helmond, Neways Heerlen B.V., Si-Lectron B.V - Kerkrade, Neways Leeuwarden B.V., Neways Huizen B.V., Hymec B.V. -Sittard, Hykong Ltd. - Hong Kong, Wuxi Ximec Electronics Co. Ltd. - Wuxi, Neways Electronics Production GmbH en PMA GmbH - Kassel (Duitsland), Purfürst GmbH - Isernhagen (Duitsland), Q-Nova a.s. - Nova Dubnica (Slowakije), Ripa Electronics - Best, Ripa SMT Center - Best, Ripa Assembly Belgium - Opglabbeek (België), Evic Electronics - Echt, Evic Service & Repair Center - Echt, Evic Service en Repair Center - Budapest (Hongarije), Evic Service & Repair Belgium - Opglabbeek (België) en Ripa Systems - Eindhoven, Evic Deutschland Gmbh - Gerlingen (Duitsland)