P E R S B E R I C H T

Simac is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ICT (Informatie en Communicatie Technologie) en de IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in West en Centraal Europa. Via participaties worden nieuwe activiteiten opgestart en nieuwe technologieën verkend.

Veldhoven 16 mei 2001

Simac ziet de resultaten in de kernactiviteiten geleidelijk verbeteren. Op de aandelen Barconet moet in 2001 rekening gehouden worden met een aanzienlijk boekverlies.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 17 mei 2001 zal Simac Techniek NV uit Veldhoven het volgende bekend maken.

De ICT-activiteiten (systeemintegratie en dienstverlening) in Nederland zijn in het eerste kwartaal uit de verliezen gekomen. Ondanks de nog zwakke marktomstandigheden wordt hier ook in de komende kwartalen door een kostenbewust beleid een verdere geleidelijke verbetering verwacht.

De ICT-activiteiten in België, Luxemburg en Tsjechië waren het eerste kwartaal winstgevend conform de doelstellingen. Door een zich verder goed ontwikkelende orderbinnenkomst zal hier naar verwachting voor geheel 2001 een gezonde winstgevende groei worden gerealiseerd.

Simac ICT Duitsland heeft een uiterst zwak eerste kwartaal 2001 achter de rug. Inmiddels zijn hier organisatorische maatregelen genomen die het personeelsbestand met + 40% terug zullen brengen, mogelijk ook door de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen.

Simac Industriële Elektronica en Automatisering presteerde in het eerste kwartaal 2001 uitstekend. Door het zwakker wordende investeringsklimaat in de telecom- en technologiesector zal hier de goede winstgevendheid in de rest van het jaar enigszins verminderen.

Bij Allied Data Technologies, actief in de ontwikkeling en productie van DSL-technologie, is er sprake van vertraging in de ontwikkeling van de markt. Hierdoor zal het eerste halfjaar bij Allied Data Technologies een verlies opleveren. De algemene verwachting is dat de markt vanaf september 2001 weer aan gaat trekken. Met Ericsson Zweden is inmiddels een contract getekend voor de levering van DSL-modems vanaf dit najaar. Naar verwachting gaat dit om grotere aantallen. Na Siemens in augustus 2000 is nu een tweede wereldwijd opererende multinational een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Allied Data Technologies aangegaan.

De koersontwikkeling van het aandeel Barconet heeft een grote invloed op het resultaat van Simac. Nadat in de eerste maanden van 2001 de koers van Barconet goed stand hield (ondanks de wereldwijd dalende koersen van soortgelijke technologiebedrijven), is er de laatste maanden sprake van een daling van de koers met 40 - 50% ten opzichte van de koers van ultimo 2000. Dit betekent voor Simac een boekverlies van euro 7 - 8 miljoen.

Op langere termijn bestaat er vertrouwen in een gunstige bedrijfsontwikkeling van Barconet. Voor meer informatie verwijzen wij naar de door Barconet gepubliceerde persberichten die onder meer te vinden zijn op de website www.barconet.com.

Geen rekening houdende met de waardedaling van de aandelen Barconet zijn het bedrijfsresultaat (EBIT) en de cash-flow in het eerste kwartaal 2001 positief. Voor het gehele jaar zal dit naar verwachting eveneens het geval zijn.

Noot voor de redactie (