PERSBERICHT

Network Associates en Unit 4 Agresso starten levering web-based managed services

McAfee start levering 24x7 beveiligingsdiensten in samenwerking met grote MSP uit de Benelux

Amsterdam/Brussel, mei 2001 --McAfee, een onderdeel van Network Associates (Nasdaq: NETA - news), en leverancier van 'veilige e-business', Unit 4 Agresso N.V., hebben een samenwerkings-verband aangekondigd waarin Unit 4 Agresso haar klanten het complete McAfee-assortiment van web-based ASaP-beveiligingstoepassingen (inclusief anti-virus-, firewall- en risicoanalysetools) zal gaan bieden via de nieuwe dochtermaatschappij 4Sure.IT. Unit 4 Agresso is met ongeveer 40.000 klanten één van de grootste Managed Security Service Providers (MSP's) in de Benelux en voorziet zowel kleine als grote organisaties van e-business- en Internetoplossingen.

In tegenstelling tot zakelijke toepassingen zoals Microsoft Office waarbij updates niet frequent plaatsvinden, zijn voor beveiligingssoftware als firewalls, inbraakdetectiesystemen en anti-virus-producten regelmatige updates vereist - elke dag, en soms zelfs om het uur. Soms gaat meer dan 80% van het totale beveiligingsbudget op aan het beheren en bijwerken van het veiligheidsbeleid binnen toepassingen en appliances. McAfee ASaP-diensten reduceren de kosten voor het IT-personeel dat nodig is voor de installatie en het beheer van beveiligingsoplossingen en zorgt er op die manier voor dat er minder beveiligingsproblemen ontstaan, waardoor bedrijven zich weer kunnen gaan richten op hun kernactiviteiten.

Unit 4 Agresso heeft voor McAfee ASaP gekozen vanwege de breedte van het assortiment van online beveiligingsoplossingen, waarin onder andere producten zijn vertegenwoordigd op het gebied van firewalls, virusscanning, inbraakdetectie en virtual private network (VPN)-technologie. Daarnaast paste McAfee's web-based leveringsmodel van online, altijd bijgewerkte realtime beveiliging voor zowel kleine als grote bedrijven goed bij het model van Unit 4 Agresso, dat zich richt op de levering van diensten via het Internet.

"Wij zien dit initiatief als het perfecte antwoord op de vraag uit de markt. Klanten vragen niet om een verzameling beveiligingsproducten, klanten vragen om bescherming", aldus Harry de Smedt, COO en Vice-president Beveiliging bij Unit 4 Agresso. "We hebben ervoor gekozen om onze beheerde 4Sure.IT-beveiligingsdiensten te baseren op McAfee ASaP, vanwege het bewezen succes en de toonaangevendheid op het gebied van web-based beveiligingsoplossingen", benadrukte Harry de Smedt. "De functionaliteit en de updatemogelijkheden van deze diensten stellen ons in staat om onze klanten snelle, transparante oplossingen te bieden die de problemen en benodigde bronnen voor het onderhoud van netwerkbeveiliging sterk reduceren."

De McAfee ASaP-Internetdiensten borduren voort op toonaangevende anti-virus- en beveiligings-technologie van Network Associates. De perfecte levering en het uitstekende onderhoud van de diensten resulteert in een snelle, kosteneffectieve beveiligingsoplossing voor zowel kleine als grote bedrijven. McAfee ASaP is de grootste business to business ASP ter wereld. De dienst wordt momenteel gebruikt door meer dan 4.000 klanten, op 350.000 desktops. De diensten worden tevens ondersteund door de onderzoeksorganisaties van het bedrijf, zoals McAfee AVERT en PGP COVERT, waardoor McAfee ASaP een snelle respons kan bieden op alle beveiligingsproblemen.

"McAfee borduurt met deze ASaP-diensten voort op haar succes in de beveiligingsmarkt. Bij deze nieuwe methode van netwerkbeveiliging worden grootschalige bedrijfsproducten omgeturnd in gebruikersvriendelijke Internetdiensten", aldus Pierre Michel, Vice-president van McAfee ASaP. "De unieke dienst van Unit 4 levert haar klanten een breed assortiment van toonaangevende toepassingsdiensten. Wij geloven dat 4Sure.IT een uitstekende partner is, die deze generatie van beveiligingsdiensten kan leveren aan zowel bestaande als nieuwe klanten."

Online beveiligingsdiensten
De klanten van 4Sure.IT krijgen toegang tot de online beveiligingstoepassingen van McAfee ASaP, die een allesomvattende en perfecte bescherming bieden voor alle zakelijke toepassingen.

Het assortiment van McAfee ASaP-diensten dat beschikbaar komt voor klanten en partners omvat onder andere:


· VirusScan ASaP: deze eerste 100% web-based anti-virusdienst geeft continu geüpdate bescherming tegen de nummer één bedreiging voor bedrijven - vijandige code in de vorm van virussen, Trojaanse paarden en wormen.

· VirusScreen ASaP: één van de snelste e-mailscreen- en virusvernietigingsdiensten die bedreigingen elimineert nog voordat ze het netwerk van de klant kunnen binnenkomen.

· CyberCop AsaP: de eerste 100% web-based dienst ter wereld voor risicoanalyse en inbraakdetectie;

· Firewall ASaP: de eerste web-based beveiligingsdienst voor extern beheerde geïntegreerde firewalls en optionele VPN's;

Deze diensten bieden web-based versies van de toonaangevende beveiligings- en anti-virustechnologie van Network Associates, voor snelle, gebruikersvriendelijke en kosteneffectieve oplossingen voor zowel grote als kleine bedrijven. Alle diensten omvatten:


· Gedetailleerde rapportagemogelijkheden op het gebied van onder andere gevonden virussen/bedreigingen en meest geïnfecteerde computers;

· Rumor peer to peer-technologie voor de transparante levering van content en software- updates om bescherming te bieden tegen de nieuwste kwetsbaarheden;

· Opties voor het beheer van gebruikerslicenties;
· Opties voor de configuratie van diensten voor diverse gebruikerstypen.

Managed security services op locatie
Naast de levering van de online toepassingsdiensten van McAfee ASaP, zal 4Sure.IT haar klanten tevens beheerde diensten op locatie bieden, die door de beveiligingsspecialisten van McAfee ASaP naadloos zal worden aangesloten op de bestaande infrastructuur.

Via McAfee ASaP's ondersteuning op locatie kan men tevens gebruik maken van consultancy en praktijkgerichte service om met speciale oplossingen in te spelen op specifieke beveiligingsbehoeften. Voor deze diensten op locatie is geavanceerdere kennis over beveiliging nodig dan voor online diensten. Voor de diensten op locatie worden dan ook diverse fases doorlopen, variërend van analyses en beveiligingsplanning tot implementatie en doorlopende ondersteuning. Deze speciale oplossingen omvatten:


· Implementatie van firewalls/VPN's

· Beveiligingscontroles

· Scannercontroles, analyses en oplossingen

· Respons op incidenten

· Anti-virusproblemen

· Vervanging hardware in noodgevallen

· Advies op het gebied van aangepaste beveiliging
· Aangepaste programma's

Over McAfee
McAfee biedt totaaloplossingen om e-businesses te beschermen tegen aanvallen van kwaadaardige Internetapplets en virussen. Alle McAfee-producten worden ondersteund door de meest toonaangevende organisatie voor virusonderzoek ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als allereerste Melissa, Bubbleboy en Phage (het eerste draadloze virus) heeft ontdekt. De diensten van McAfee ASaP (voorheen bekend als myCIO.com) borduren voort op toonaangevende technologie en leveren web-based beveiligingsoplossingen die vanuit de netwerkbeheercentra op perfecte wijze kunnen worden geïmplementeerd en onderhouden. Voor meer informatie kunt u McAfee telefonisch benaderen op +31 (0)20 5866100, of via Internet op www.mcafeeb2b.com.

Over Network Associates
Met haar hoofdkantoor in Santa Clara Calif. is Network Associates, Inc. een toonaangevende leverancier van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vier bedrijfseenheden van Network Associates, Inc., McAfee (leverancier van anti-virus oplossingen), PGP (leverancier van producten voor firewalls, inbraakdetectie en encryptie), Sniffer Technologies (leverancier van analyseproducten) en Magic Solutions (leverancier van web-based servicedesk-oplossingen), bieden allemaal best-of-breed oplossingen voor de beveiliging en beschikbaarheid die voor e-business nodig is, door optimaal gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën. Network Associates is tevens grootaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business to consumer service providers ter wereld. Voor meer informatie kunt u Network Associates telefonisch benaderen op +31 (0)20 5866100, of via Internet op http://www.nai.com.

Over Unit 4 Agresso N.V.
Het hoofdkantoor van Unit 4 Agresso N.V. bevindt zich in Nederland. Het bedrijf is genoteerd op zowel de Nederlandse als de Noorse effectenbeurs en heeft ongeveer 1300 werknemers.
Unit 4 Agresso N.V. is een softwarehuis dat op internationaal niveau opereert en haar klanten in staat stelt hun bedrijven op effectieve en veilige wijze te besturen. Wij bieden een opvallende oplossing: geavanceerde zakelijke software gecombineerd met optimale beveiliging van bedrijfsinformatie.

Momenteel heeft de organisatie kantoren in Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Duitsland. Unit 4 Agresso N.V. biedt haar klanten wereldwijde ondersteuning via dochtermaatschappijen en distributeurs in landen als de Verenigde Staten, Canada, Italië en Spanje.

In de Benelux is Unit 4 Agresso N.V. één van de grootste leveranciers van zakelijke software en marktleider op het gebied van Internet- en beveiligingssoftware. Het one stop shop-concept stelt klanten in staat om hun zakelijke software, Internetsoftware en beveiligingssoftware via één betrouwbare bron te verkrijgen, hetgeen talloze voordelen biedt bij de integratie van de diverse oplossingen en het bieden van ondersteuning. Het resultaat is een zeer krachtige, volledig geïntegreerde totaaloplossing met daadwerkelijke ondersteuning voor het bedrijfsmanagement van de eindgebruiker.

De organisatie bestaat uit twee divisies: Internet & Beveiliging en Zakelijke Software.
De divisie Zakelijke Software levert software voor de aansturing en verbetering van bedrijfsmanagement in de breedste zin van het woord en opereert vanuit regionale organisaties in diverse landen. De landen in de Benelux vallen voornamelijk onder Unit 4. De voormalige organisatie Agresso opereert in andere Europese landen, waardoor er sprake is van een veelbelovend concept van cross-selling van producten en diensten.

De divisie Internet & Beveiliging heeft jarenlange ervaring op het gebied van geavanceerde oplossingen voor beveiliging en e-business. Deze oplossingen zijn gebaseerd op producten van andere bedrijven. Met meer dan honderd beveiligingsspecialisten is Unit 4 Agresso toonaangevend in de snel groeiende Internetmarkt.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Benita Dreesen
Network Associates International BV
Creative Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel.
+32 (02) 267 41 60
Suzanne_van_donge@nai.com
benita@creative-strategies.be

NB: Network Associates, PGP, Sniffer, VirusScan en McAfee zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates, Inc. en/of haar dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het exclusieve eigendom van de respectievelijke eigenaren.